Teija Löytönen akatemiatutkijaksi

25.05.2011

Suomen Akatemia on nimittänyt Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun taiteen laitoksen tutkijan Teija Löytösen akatemiatutkijaksi kaudelle 01.09.2011-31.08.2016.

Teija Löytösen tutkimus käsittelee pedagogisia kohtaamisia taidealan yliopistokoulutuksessa ja pohtii eron merkitystä yliopistopedagogiikassa.

Tiedekulttuureihin liittyvissä tutkimuksissa on korostettu, kuinka perustavalla tavalla opetus ja oppiminen aina kiinnittyvät oman tieteenalan tietokäsityksiin ja sosiaalisiin käytäntöihin. Tämä merkitsee, että eri tieteenaloilla yliopisto-opetus ja -opiskelu saavat vaihtelevia muotoja. Eri yliopistoissa toteutettava yliopistopedagoginen koulutus ei Löytösen mukaan kuitenkaan ole riittävästi tunnistanut eri tieteen-/taiteenalojen erilaisuutta akateemisessa kehittymisessä.

Löytösen tutkimuksessa tarkastellaan yliopistopedagogiikan toisenlaisia mahdollisuuksia suomalaisten taideyliopistojen näkökulmista. Tarkoituksena on jäsentää Gilles Deleuzen ja Michel Foucaultin filosofiaan tukeutuen lähestymistapaa, jossa pedagogista tietoa luodaan yhdessä yliopisto-opettajien kanssa, heidän omalla tietämisen tavallaan ja heitä varten. Tutkimus lisää itseymmärrystä ja tarjoaa mahdollisuuden taiteenalakohtaiseen akateemiseen kehittymiseen yhä monnimuotoisemmiksi muuttuvissa suomalaisissa taideyliopistoissa.

Lisätietoja tutkimustietokanta Resedasta

 

Takaisin