Uutisarkisto: Arkisto 2011

3D-virtuaalistudiossa voidaan luoda kokonaisia maailmoja

05.05.2011 Mediakeskus Lumeen virtuaalilavastuslaitteisto on uudistettu 3D-aikaan. Laitteistokokonaisuus antaa uusia ilmaisullisia mahdollisuuksia mediatuotantoihin, mutta myös muiden alojen opetukseen ja tutkimukseen.

Vuoden Huiput 2010 on julkistettu

05.05.2011 Grafian järjestämä markkinointiviestinnän ja muotoilun Vuoden Huiput 2010 -kilpailun tulokset on julkaistu.

Lyhytelokuva kuin yksi kirkkaaksi hiottu tiivistymä

06.05.2011 Lyhytelokuva mielletään usein vain harjoitustyöksi tai käyntikortiksi pitkää elokuvaa varten. Väitöstutkimuksessaan ”Timantiksi tiivistetty – kerronnalliset strategiat fiktiivisessä lyhytelokuvassa” elokuvaohjaaja Saara Cantell esittelee uudenlaisen tavan ajatella alle viidentoista minuutin mittaista elokuvaa.

Hannu Pöppöselle muotoilujournalismin palkinto

18.05.2011 Muotoilujournalismin Vaasa-palkinto 2010 -kilpailun on voittanut kulttuuritoimittaja Hannu Pöppönen Helsingin Sanomissa julkaistulla artikkelisarjallaan. Vaasan kaupunki järjesti kilpailun nyt kolmannen kerran yhteistyössä Design Forum Finlandin, Aalto-yliopiston ja Muovan kanssa.

Teija Löytönen akatemiatutkijaksi

25.05.2011 Suomen Akatemia on nimittänyt Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun taiteen laitoksen tutkijan Teija Löytösen akatemiatutkijaksi kaudelle 01.09.2011-31.08.2016.

MoA 2011 yhteistyökumppanit ja ystävät palkitsivat opinnäytetöitä

25.05.2011 Palkittuja on yhteensä seitsemän tuoretta taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin ammattilaista. Heistä kuusi taiteen maisteria on Taideteollisesta korkeakoulusta sekä yksi arkkitehti Insinööritieteiden korkeakoulusta.

Maisterivaiheen opiskelijavalintojen tulokset julkistettu

27.05.2011 Taideteollisen korkeakoulun maisterivaiheen opiskelijavalintojen tulokset on julkistettu. Maisteriohjelmiin valituksi tuli yhteensä 198 uutta opiskelijaa.

Ensimmäiset professorinimitykset uusiin urajärjestelmiin

27.05.2011 Sampsa Hyysalo on Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun ensimmäinen professori tenure track -urajärjestelmässä. Professor of Practice -tehtäviin on nimitetty Alastair Fuad-Luke ja Eero Miettinen. Kaikki professuurit sijoittuvat muotoilun laitokselle.

Aalto-yliopisto mukana Berliinin designfestivaaleilla

01.06.2011 Taideteollisesta korkeakoulusta on mukana kaksi projektia, HELP – Home Experimental Life Products sekä IDBM on the go! Tänä vuonna festivaaleilla katseet kääntyvät muutenkin kohti Suomea, odottaen ensi vuotta, World Design Capital Helsinki 2012 –tapahtumia.International Design Festival Berlin järjestettiin 1.-5.6.2011.

Näytös11 saatteli lavalle värejä ja mielenkiintoisia muotoja

01.06.2011 Taideteollisen korkeakoulun vaatetussuunnittelun ja pukutaiteen koulutusohjelman opiskelijoiden suunnittelemat uudet mallistot esiteltiin yleisölle toukokuun lopulla järjestetyssä näytöksessä.

Rohkeus on toisin tekemistä

07.06.2011 Ensimmäinen askel on tärkein uutta kohti suunnatessa.

Elokuvataiteen opiskelijat menestyksekkäinä festivaaleilla

14.06.2011 Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen opiskelijaelokuvat ovat keränneet festivaalimenestystä maailmalla.

Marita Liulia ensimmäiseksi Artist in Residence -taiteilijaksi Aalto-yliopistoon

16.06.2011 Aalto-yliopisto on perustanut kansainvälisille taiteilijoille ja asiantuntijoille suunnatun Aalto AiR -residenssin. Residenssiin kutsuttavien vierailevien taiteilijoiden tehtävänä on taiteellisen toiminnan kehittäminen Aalto-yliopistossa.

Aalto-yliopiston pääkampus Otaniemeen

17.06.2011 Aalto-yliopiston hallitus päätti tänään yliopiston henkilöstölle ja opiskelijoille jo aiemmin jaetun esityksen mukaisesti, että Aalto-yliopiston pääkampus sijoitetaan Otaniemeen. Hallitus päätti myös Taideteollisen korkeakoulun ja arkkitehtuurin laitoksen yhdistämisestä uudeksi korkeakouluksi ensi vuoden alusta alkaen.

Aalto-yliopiston uusi korkeakoulu kokoaa yhteen taiteen ja arkkitehtuurin

20.06.2011 Aalto-yliopiston taideteollinen korkeakoulu ja insinööritieteiden korkeakoulun arkkitehtuurin laitos muodostavat uuden korkeakoulun 1.1.2012 alkaen.

Taideteollisen korkeakoulun kandidaattivalintojen tulokset julkaistu

23.06.2011 Aalto-yliopiston taideteolliseen korkeakouluun haki tänä vuonna yhteensä 2818 taideteollisen alan opinnoista kiinnostunutta. Hakeneista 11,6 prosenttia hyväksyttiin suorittamaan taiteen kandidaatin tai taiteen maisterin tutkintoa.

Avoimen yliopiston syksyn 2011 kurssitarjonta julkaistu

30.06.2011 Aalto-yliopiston avoimen yliopiston kurssitarjonta syksyllä 2011 on julkaistu. Tarjolla on kurssipaikkoja laajasti Aalto-yliopiston eri taiteen- ja tieteenaloilta.

Todellisen ja virtuaalimaailman yhdistävä portaali

01.07.2011 Aalto-yliopiston taideteollinen korkeakoulu ja Innofactor Oyj tekevät tutkimusyhteistyötä Tekesin rahoittamassa Design Fest -projektissa. Projektissa toteutetaan kuluttajille suunnattu elämysportaali suomalaisten brändien luomaan ympäristöön. Palvelualusta on virtuaalinen 3D-tapahtumaympäristö, joka tarjoaa kokemukselliset puitteet kuluttamiselle verkossa ja todellisessa maailmassa sekä mahdollistaa tehokkaan virtuaalisen asiakasvuorovaikutuksen.

Taide tuli taloon Otaniemessä

05.07.2011 Taiteiden talo aloitti toimintansa kevään lopulla Otaniemessä Lämpömiehenkujalla. Talo sijaitsee Alvar Aallon suunnittelemassa rakennuksessa, joka on ollut aiemmin VTT:n käytössä.

Klassikkojen muotoilijaa kunnioitetaan kolmella näyttelyllä

14.07.2011 Designmuseossa on kesäkaudella esillä muotoilija, professori Kaj Franckin syntymän 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kolmen näyttelyn sarja. Päänäyttelyssä, Kaj Franck – universaaleja muotoja avataan Kaj Franckin muotoilua ja persoonaa eri näkökulmista. Elokuun loppupuolelle nähdään Arabian Galleriassa Arabian Franck -näyttely ja elokuun 14. päivään saakka Designmuseon galleriassa on esillä B15 Kaj Franckin oppilaat -näyttely.

Helsinki School esittäytyy Euroopassa

02.08.2011 Nyt kuluvana kesänä Helsinki Schoolin valokuvataiteilijoiden töitä on esillä näyttelyissä eri puolilla Eurooppaa.

Verkossa ooppera tavoittaa teininkin

17.08.2011 Opettajat ovat kokeneet oopperan opettamisen teini-ikäisille haastavaksi. Sibelius-Akatemian yhdessä Taideteollisen korkeakoulun medialaboratorion kanssa toteuttama musiikkikasvatuksen hanke "Suomalainen ooppera verkkoon" tarttui aiheeseen: sen puitteissa on haluttu kehittää opettajille kättä pidempää hankalanakin koetun opetusaineen käsittelyyn lasten ja nuorten kanssa.

Ilmoittautuminen avoimen yliopiston kursseille on käynnissä

17.08.2011 Tule osaksi Aaltoa avoimen yliopiston kautta! Syksyllä 2011 Aalto-yliopiston avoimessa yliopistossa tarjonnassa on kauppatieteellisen, teknillisen ja taideteollisen alan kursseja sekä kieli- ja viestintäkursseja. Kurssit vastaavat tutkinto-opetuksen kursseja ja ne voidaan hyväksyttää osaksi tutkintoa.

Aalto-yliopisto pureutuu hyvinvoinnin muotoiluun

25.08.2011 Hyvinvointiin keskittyvä 365 Wellbeing on yksi Aalto-yliopiston designpääkaupunkivuoden kärkihankkeista. Se tuo näkyviin muotoilun uusia työtapoja kuten palvelumuotoilua ja sen mahdollisuuksia niin kuntien päättäjille, suurelle yleisölle kuin opiskelijoille.

Tervetuloa uudet opiskelijat!

29.08.2011 Uudet opiskelijat valloittavat Aallon kampukset. Tämän vuoden opiskelijavalinnoissa Aalto-yliopistoon valittiin kaikkiaan 1735 uutta kandidaattitason opiskelijaa. Ensimmäisten viikkojen aikana opiskelijoille on paljon ohjelmaa.

Aalto-yliopiston avajaiset: Rehtori Tuula Teeri toivoo pitkäjänteisyyttä yliopistojen rahoitukseen

01.09.2011 Aalto-yliopiston lukuvuoden avajaiset järjestettiin torstaina 1.9.2011 Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun Mediakeskus Lumeessa. Tilaisuuteen saapui reilut viisisataa aaltolaista ja Aallon yhteistyökumppania. Juhlallisuuksia seurattiin suorana verkkolähetyksenä pääkaupunkiseudun kampuksilla sekä yliopiston Lahden, Mikkelin, Porin ja Vaasan yksiköissä.

Uuden korkeakoulun nimi-ideahaku käynnissä

05.09.2011 Taideteollinen korkeakoulu ja arkkitehtuurin laitos muodostavat uuden korkeakoulun Aalto-yliopistoon. Ehdota uudelle korkeakoululle nimeä ja osallistu uuden koulun nimi-idean hakuun!

Suunnittelukilpailu aaltolaisille ja alumneille: Aallolle lahjoittaneille luodaan kiitokseksi muistomerkki

07.09.2011 Aallon peruspääomaan lahjottaneille haetaan suunnittelukilpailulla muistomerkkiä. Muistomerkillä halutaan antaa näkyvyys lahjoittajille ja jättää visuaalinen jälki historiankirjoihin.

Artova Film Festivaaleilla nähdään useita elokuvataiteen opiskelijoiden elokuvia

09.09.2011 Toista kertaa järjestettävä Artova Film Festival lataa valkokankaille ainutlaatuisen kokonaisuuden uusia Arabian alueelle Jalanjälkensä jättäneitä filmejä. Kaksi päivää, kymmenen näytöstä, reilut 40 mieltä hivelevää elokuvaa kilpailu- ja näytössarjoissa.

Marimekon suunnittelukilpailussa kaksi palkintoa aaltolaisille

14.09.2011 Marimekon 60-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi yhdessä Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun kanssa järjestämän kansainvälisen suunnittelukilpailun voittajat on valittu. Maaliskuussa startanneessa kilpailussa maailman johtavien designkoulujen opiskelijat haastettiin kysymyksen ”Miksei yhdessä?” äärelle.

Arjen työkalut syntyivät Kaj Franckin inspiroimana

14.09.2011 Suomen suurin sisustusalan tapahtuma Habitare-messut käynnistyivät tänään. Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun muotoilun laitoksen opiskelijat ovat toteuttaneet jo perinteiseen tapaan oman näyttelykonseptin messujen Ahead!-alueelle.

Perinteinen ja designhenkinen huussi kohtaavat Habitaressa

14.09.2011 Suomen Messujen ja Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun järjestämän suunnittelukilpailun teemana oli tänä vuonna Huussi. Kymmenettä kertaa järjestettävän kaksivaiheisen kilpailun finaaliin oli valittu kuusi suunnitelmaa, joista viisi oli toteutettu nähtäville Habitare-messujen Ahead!-alueelle.

Professori Yrjö Sotamaalle Shanghain kunniapalkinto

20.09.2011 Aalto-yliopiston emeritusprofessori Yrjö Sotamaa on saanut Shanghain kaupungin myöntämän Magnolia Silver Award -kunniapalkinnon.

Liisa Pesonen osallistui Aurinkomatkojen suunnittelukilpailuun iloisella mallistolla

23.09.2011 Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun opiskelijoille avautui mahdollisuus osallistua Aurinkomatkojen järjestämään suunnittelukilpailuun.

Aallolla vahva edustus Nordisk Panorama -elokuvafestivaaleilla Tanskassa

23.09.2011 Tällä viikolla alkava Nordisk Panorama kilpailuttaa parhaat pohjoismaiset lyhyt- ja dokumenttielokuvat Tanskan Århusissa 23.-28. syyskuuta. Nordisk Panoraman kilpasarjoihin valittiin yhteensä 12 suomalaista lyhyt- ja dokumenttielokuvaa.

Vuoden Käsikirjoittajaksi on valittu Taideteollisen korkeakoulun lehtori Marja-Riitta Koivumäki

27.09.2011 Kotimaisen elokuvan viikon päätösjuhlassa viime viikolla jaettiin kuusi elokuva-alan kollegapalkintoa. Käsikirjoittajien Kilta valitsi Vuoden Käsikirjoittajaksi Marja-Riitta Koivumäen. Koivumäelle palkinnon ojensi killan hallituksen puheenjohtaja Pekko Pesonen ja killan hallituksen jäsen Karoliina Torvinen.

Valokuvataiteen valtionpalkinto professori Merja Salolle

27.09.2011 Valtion valokuvataidetoimikunta on myöntänyt valokuvataiteen valtionpalkinnon kuvallisen viestinnän ja valokuvataiteen professori Merja Salolle.

Elina Talvensaaren Miten marjoja poimitaan palkinnoille Tanskassa

29.09.2011 Elina Talvensaaren Miten marjoja poimitaan on saanut FEDEORA-palkinnon kansainvälisillä Nordisk Panorama -elokuvafestivaaleilla Tanskan Århusissa.

Cumulus Helsinki 2012: Call for papers avattu

30.09.2011 Aalto-yliopiston taideteollinen korkeakoulu järjestää Cumulus-konferenssin toukokuussa 2012. Osanottajat voivat nyt jättää ehdotuksiaan abstrakteiksi ja esityksiksi konferenssiin, jonka teemana on "Northern World Mandate - Towards Open and Participative Cities”.

Taiteellista julkaisutoimintaa Taideteollisessa korkeakoulussa jo 25 vuotta

30.09.2011 Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun julkaisupalvelut julkaisevat kirjoja muotoilusta, visuaalisesta viestinnästä, taiteesta ja taidekasvatuksesta.

Wonderwater Tian Haissa - kuinka paljon vettä sinä syöt?

03.10.2011 Wonderwater on perinteisessä kiinalaisessa ravintolassa Tian Haissa (’taivas ja meri’) Pekingin muotoiluviikolla 24.9.–3.10.2011 järjestettävä tapahtuma, jossa vierailijat voivat perehtyä siihen, miten syömämme ruoka vaikuttaa vedenkulutukseen paikallisesti ja maailmanlaajuisesti. Pop up -kahvila on esimakua Aalto-yliopiston ja World Design Capital Helsinki 2012 Wonderwater-hankkeesta, jonka kuraattoreina toimivat Jane Withers ja Kari Korkman.

Muotoilun laitos mukana Co-Core –tapahtumassa Soeulissa

07.10.2011 Taideteollisen korkeakoulun muotoilun laitos ja opiskelijat osallistuvat tällä viikolla Soeulissa Etelä-Koreassa järjestettävään Co-Core International Art & Design Critiques -tapahtumaan. Tapahtuman järjestää Hongik University. Co-Core-tapahtuma tutustuttaa monialaisiin ja -kansallisiin opiskelijoiden yhteistyöprosesseihin ja käytävään dialogiin.

Elokuvataiteen professori Peter von Baghin ”Sodankylä ikuisesti” New Yorkin elokuvajuhlilla

10.10.2011 Peter von Baghin dokumenttielokuva Sodankylä ikuisesti huipentaa kansainvälisen festivaalikierroksensa New Yorkin filmijuhlilla, jossa elokuvan kaikki neljä osaa esitetään tekijän läsnä ollessa tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona 10.-11. lokakuuta.

Opiskelijakilpailussa suunnitellaan Otaniemen kampusalueelle uusi puutarha

19.10.2011 Aalto-yliopiston ympäristötaiteen ja maisema-arkkitehtuurin koulutusohjelmat julkistivat Aalto Garden Otaniemi -opiskelijakilpailun, jonka tavoitteena on ideoida Otaniemen kampukselle, Otakaaren ja Rakentajanaukion väliselle alueelle, kampuspuutarha.

Taideteollisen korkeakoulun jälki näkyy Kultainen Vaatepuu -osastolla Muotimessuilla

21.10.2011 Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun alumnin Sanna Kantolan puolisonsa kanssa perustama laukkumerkki Lumi saa Kultaisen Vaatepuu -muotipalkinnon. Palkinto jaetaan tänään Helsingin Messukeskuksessa alkavilla Muotimessuilla.

Valion uusien designmaitotölkkien takana useita Aalto-yliopiston alumneja

21.10.2011 Valion designmaidot saapuvat marraskuussa kauppoihin. Kahdeksan suomalaista muotoilijaa on luonut näkemyksensä maidosta Valion perus- ja luomumaitotölkkeihin.

Leena Valkeapään väitös tarkastelee porosaamelaista elämäntapaa ja kulttuuria

25.10.2011 ”Tämä kaikki on minun kotini / nämä vuonot joet järvet/ nämä pakkaset auringonpaisteet myrskyt” (Nils-Aslak Valkeapää, 1979)

Aalto-yliopisto mukana Helsingin kirjamessuilla

25.10.2011 Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun ja kirjaston yhteisellä osastolla Helsingin Kirjamessuilla on esillä Taideteollisen korkeakoulun kirjoja ja yliopistoa esittelevää materiaalia.

Sormina – perinteisen soitinrakennustradition, käyttöliittymätutkimuksen ja ohjelmoinnin yhdistelmä

25.10.2011 Perinteiset soittimet, kuten viulu ja piano, ovat kehittyneet käsi kädessä inhimillisen kulttuurin kanssa. Soitinten pitkä historia osoittaa, että soittimet ovat alun perin lähtöisin käytännön soittotilanteista eivätkä suunnittelijan työpöydältä.

Kuntaliiton palkinto arkkitehti Sofia de Vochtille

25.10.2011 Kuntaliitto palkitsi vuoden parhaana kunta-alaa käsittelevänä opinnäytetyönä arkkitehti Sofia de Vochtin tutkielman, jossa perehdytään kaupunkien kutistumiseen suomalaisena ilmiönä.

Teollisen muotoilun opiskelijoille kilpailumenestystä Helpotus-muotoilukilpailussa

26.10.2011 Taideteollisen korkeakoulun teollisen muotoilun koulutusohjelman 3.vuosikurssin opiskelijoiden kilpailutyö Särmä sai Helpotus-muotoilukilpailussa toisen palkinnon.

Iris Olssonin dokumentti Ruandasta voitti Leipzigin elokuvafestivaaleilla

27.10.2011 Iris Olssonin ja ruandalaisen Yves Niyongabon ohjaama dokumenttielokuva Sydämeni taakka voitti nuorisojuryn palkinnon DOK Leipzig -dokumenttielokuvafestivaaleilla.

Aalto University Magazine on uudenlainen yliopistolehti

31.10.2011 Aalto-yliopisto julkaisee uuden sidosryhmälehden, Aalto University Magazinen. Ensimmäinen numero ilmestyi lokakuun viimeisinä päivinä teemanaan riskit ja yrittäminen.

Elokuvataiteen elokuvilla kiireinen loppuvuosi

02.11.2011 Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksen elokuvat näkyvät loppuvuoden ajan useilla festivaaleilla niin kansainvälisesti kuin kotimaassakin.

Shanghain Sino-Finnish Centre juhlii ensimmäistä toimintavuottaan

02.11.2011 Sino-Finnish Centre juhlii ensimmäistä vuosipäiväänsä 2. marraskuuta. Samalla avataan ensimmäinen Cumulus Lab ja juhlitaan Aalto-Tongji Design Factoryn tilojen laajennusta.

Uusi korkeakoulu sai nimeksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu: Nimi kuvastaa korkeakoulun yhteisiä nimittäjiä

08.11.2011 Aalto-yliopiston nykyisten Taideteollisen korkeakoulun ja Insinööritieteiden korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksen yhdessä muodostama uusi korkeakoulu aloittaa toimintansa tammikuun ensimmäisenä päivänä 2012.

Kuvataiteilijoiden Mikko ja Terhi Sallisen installaatio KOBE Biennaalissa Japanissa

17.11.2011 Helsinkiläisten kuvataiteilijoiden Mikko ja Terhi Sallinen installaatio "Ten Thousand Thoughts" on ollut yleisön nähtävillä KOBE Biennaalissa Japanissa kahden kuukauden ajan.

Hypermarket Nation tutkii ruokakauppojen vaikutusta kaupunkirakenteeseen

17.11.2011 Elokuvataiteen opiskelijan Paula Korvan puolituntinen dokumenttielokuva Hypermarket Nation kertoo vantaalaisesta pikkukaupasta, joka taistelee hypermarkettien puristuksessa.

Opinnäytekilpailun voitto median laitoksen Sebastian Gregerille

18.11.2011 Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut Sebastian Greger voitti SIGCHI Finlandin opinnäytekilpailun 2011. Greger opiskeli median laitoksella New Media -koulutusohjelmassa ja valmistui taiteen maisteriksi tänä keväänä.

Jouni Kiiskisen väitös pureutuu Aleksanteri Ahola-Valon itsekasvatuksen menetelmiin

24.11.2011 Ahola-Valon ajattelu tarjoaa vaihtoehdon elämänhallintaoppaille.

Opiskelijanäyttely tutkii alumiinin käyttömahdollisuuksia kalusteissa

24.11.2011 Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja huonekalusuunnittelun opiskelijat ovat tutkineet, miten kevyttä ja lujaa alumiinia voi käyttää kalusteissa.

Tule mukaan Aalto-yliopiston avoimen yliopiston kevään 2012 kursseille!

25.11.2011 Aalto-yliopiston korkeakoulujen tutkintovaatimusten mukaiset kurssit ovat avoimia kaikille.

Illumenation tuo nähtäväksi laajan kirjon elokuvia

28.11.2011 Viime vuonna opetukselliseksi tapahtumaksi muuntautunut Illumenation-elokuvafestivaali käsittelee mielenkiintoisia elokuvia tekijöineen.

Aalto-yliopisto kuunteli yhteisön ääntä – Uuden korkeakoulun englannin- ja ruotsinkieliseen nimeen muutos

28.11.2011 Aalto-yliopiston nykyisten Taideteollisen korkeakoulun ja Insinööritieteiden korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksen yhdessä muodostama uusi korkeakoulu aloittaa toimintansa tammikuun ensimmäisenä päivänä 2012.

Lumikko ja Miten marjoja poimitaan palkittuina ja kiertueelle Latinalaiseen Amerikkaan

01.12.2011 Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun elokuva- ja lavastustaiteen laitoksen menestystä jo useasti niittäneet dokumentaariset elokuvat ovat päässeet jälleen palkinnoille.

Kertakäyttöisyydestä kestävyyteen

01.12.2011 Kirsi Niinimäen tutkimus osoittaa ympäristömyötäisen suunnittelun vaikuttavan kulutuskäyttäytymiseen.

Päälle puettavaa elektroniikkaa Aalto-yliopistosta

08.12.2011 Musiikki-instrumenttihansikkaat ja aivotoimintaa visualisoiva mietintämyssy esittelevät Aalto-yliopistossa syntynyttä päälle puettavaa elektroniikkaa.

Aalto-yliopiston medialaboratorio valittiin yhdeksi huomattavimmaksi medialaboratorioksi

16.12.2011 Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun medialaboratorio nimettiin yhdeksi maailman johtavista tieteidenvälistä korkeakoulututkimusta tekevistä medialaboratorioista Times Higher Education -lehden MIT:n medialaboratoriota käsittelevässä artikkelissa.

Stora Enson kansainvälisen valokuvauskilpailun voitto Anne Golazille

16.12.2011 Stora Enso Fine Paper julkisti ensimmäistä kertaa valitun Lumi Photographic Art Award -voittajan.

Professori Samuel Weber luennoi singularisuudesta Taideteollisessa korkeakoulussa

19.12.2011 Samuel Weber, yksi keskeisistä amerikkalaisista nykyajattelijoista kirjallisuustieteen, psykoanalyysin ja filosofian aloilta, piti kolme avointa luentoa Aalto-yliopiston taideteollisessa korkeakoulussa 13.-16. joulukuuta.

Hakuaika Aalto-yliopiston maisteriohjelmiin alkaa 2.1.2012

19.12.2011 Hakuaika Aalto-yliopiston kaksivuotisiin arkkitehdin, diplomi-insinöörin, kauppatieteiden maisterin, maisema-arkkitehdin tai taiteen maisterin tutkintoon johtaviin maisteriohjelmiin alkaa 2.1.2012.

Lukukauden päättäneessä publiikissa jaettiin useita tunnustuksia

20.12.2011 Maanantaina pidetyssä Taideteollisen korkeakoulun publiikissa 92 taiteen kandidaattia, maisteria ja tohtoria sai todistuksen. Juhlallisuuksiin osallistui 60 valmistuvaa.

Takaisin