Uutisarkisto: Arkisto 2013

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun juhlaviikko avautui vuosijuhlalla

08.01.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu vietti vuosijuhlaansa 7. tammikuuta. Päivän aikana kuultiin upeat 13 uuden professorin avajaisluennot, jonka jälkeen tilaisuus jatkui puheilla ja muilla juhlallisuuksilla.

Hakuaika Aalto-yliopiston maisteriohjelmiin käynnissä

09.01.2013 Hakuaika Aalto-yliopiston kaksivuotisiin arkkitehdin, diplomi-insinöörin, kauppatieteiden maisterin, maisema-arkkitehdin tai taiteen maisterin tutkintoon johtaviin maisteriohjelmiin alkoi 2.1.2013.

Dokumenttielokuvan tekijä on moraalinen toimija

09.01.2013 Dokumenttielokuvan tekeminen on arvosidonnaista toimintaa, jossa ohjaajalla on moraalisen toimijan rooli. Dokumentaarisia elokuvia tehdään moraalisiksi kertomuksiksi, ja ne ovat yhtä paljon ohjaajiensa rakentamia teoksia kuin fiktioelokuvat.

Aalto-yliopisto muutosagenttien kasvattajana

10.01.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu järjesti kunniatohtoreiden juhlaseminaarin, jossa kahdeksan uutta, perjantaina 11. tammikuuta vihittävää kunniatohtoria esittäytyivät.

Muistot ja kokemukset tekevät korusta naiselle tärkeän

15.01.2013 Naiset omistavat ja käyttävät koruja muiden ihmisten takia. Korujen kautta osoitetaan kuulumista johonkin ryhmään, kuten omaan perheeseen tai saman elämänkatsomuksen tai arvojen omaavien joukkoon. Korut ovat naiselle tärkeitä, koska niihin liittyy paljon merkityksellisiä muistoja ja henkilökohtaisia kokemuksia.

Korkeakoulun promootiossa juhlittiin maistereita ja tohtoreita

16.01.2013 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu järjesti neljännen taideteollisen alan maisteri- ja tohtoripromootion 11. tammikuuta 2013. Promovoitavat maisterit, tohtorit ja kunniatohtorit otettiin juhlallisin menoin akateemisenyhteisön jäseniksi. Kunniatohtoreiden lisäksi promovoitiin 26 taiteen tohtoria sekä 23 taiteen maisteria.

Inari Virkkalan diplomityölle palkintoja

17.01.2013 Helsingin kaupungin tietokeskus ja Oskari Vilamon rahasto ovat palkinneet Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksen asuntosuunnittelun opiskelija Inari Virkkalan (Arkkitehti SAFA) diplomityön ” Hengähdystauko Helsingissä – selvitys ja suunnitelma turvapaikan hakijoiden vastaanottokeskuksesta ”.

Aalto-yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu ja Vaasan yliopisto muotoilualan yhteistyöhön

18.01.2013 Länsi-Suomen muotoilukeskus Muova on Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ja Vaasan yliopiston yhteinen muotoiluun keskittynyt tutkimus- ja kehittämiskeskus Vaasassa.

Elokuvataiteen opiskelijat ja DocPoint - Helsingin dokumenttielokuvafestivaali yhteistyössä

21.01.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dokumentaarisen elokuvan ohjauksen opiskelijoita on valmistanut tällä viikolla alkavan DocPoint - Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin yhteyteen elokuvainstallaatioiden kokonaisuuden.

Rituaaliset toiminta- ja ajattelutavat vaikuttavat kuvataiteeseen ja sen tekemiseen

23.01.2013 Minkälaista rituaalista käyttäytymistä voi havaita taiteessa ja taiteellisessa työskentelyssä? Miten taiteilija kokee luovan toiminnan?

Jenni Toivoniemen lyhytelokuva Treffit voitti Sundancessa

23.01.2013 Jenni Toivoniemen Treffit (The Date) on voittanut Sundancen elokuvajuhlien kansainvälisen lyhytelokuvakilpailun. Lyhytelokuvia kilpailussa oli yhteensä 14.

Paviljongille ja Kaisa-talolle Rakentamisen Ruusu 2012

25.01.2013 Rakentamisen Ruusu 2012 -näyttely on nähtävissä rakennusvalvontaviraston palvelupiste Tellingissä osoitteessa Siltasaarenkatu 13 arkisin klo 9.00-15.00 maaliskuun loppuun saakka.

Korsoteoria pokkasi kaksi palkintoa elokuvafestivaaleilla Ranskassa

28.01.2013 Antti-Heikki Pesosen opinnäytetyöelokuva Korsoteoria on jälleen palkittu kahdella palkinnolla.

Muotoilu saa kotona arkisia merkityksiä

29.01.2013 Kuluttajat eivät välttämättä arvosta tuotteissa samoja ominaisuuksia kuin muotoilun ammattilaiset. Muotoilu saa kotona hyvin arkisia ja yksityisiä merkityksiä, jotka eivät aina vastaa ammatillisia hyvän muotoilun kriteerejä.

Aalto-yliopisto avaa biotaidelaboratorion

29.01.2013 Aalto-yliopiston taiteen laitokselle on perustettu biologisen taiteen tutkimus- ja opetuslaboratorio BiofiliA – Base for Biological Arts.

Muotoilujournalismin Vaasa -palkinto Harri Kalhalle

31.01.2013 Muotoilujournalismin Vaasa -palkinnon 2012 saaja on tietokirjailija ja tutkija Harri Kalha. Voitto tuli artikkelisarjasta Glorian antiikki-lehdessä. Kilpailukautena 1.1.2011–30.9.2012 lehdessä on julkaistu 11 Kalhan muotoiluun liittyvää kolumnia.

Jussi-palkintojen saajia Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta

05.02.2013 Kotimaisen elokuvan Jussi-gaalassa arvostetuimmat palkinnot menivät Maarit Lallin ohjaamalle elokuvalle Kohta 18. Se sai Jussit parhaasta elokuvasta, parhaasta ohjauksesta ja käsikirjoituksesta.

Ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijat esittelevät töitään Tukholman kalustemessuilla

05.02.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Forms of a Chair ‑näyttelyssä esitellään kalustesuunnittelun ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoiden suunnittelemat ja valmistamat 15 tuolia.

Lapset kokevat videojakosivustot suurimpana riskinä

08.02.2013 Kun lapsilta kysyttiin suoraan, mikä heidän ikäisiään eniten vaivaa netissä, he esittivät videojakosivustojen kuten YouTuben olevan suurempi riski kuin mikään muu netin palveluista.

Vapaus olla paras – rehtori Yrjö Sotamaan puheet ja kirjoitukset yksissä kansissa

08.02.2013 Entisen Taideteollisen korkeakoulun pitkäaikaisen rehtorin ja Aalto-yliopiston visioijan, emeritusprofessori Yrjö Sotamaan valitut puheet ja kirjoitukset on koottu kirjaksi.

Designer’s Nest -kilpailussa toinen sija Sophie Sälekari & Hanna-Maaria Sinkkonen

08.02.2013 Aalto-yliopiston opiskelijat Sophie Sälekari & Hanna-Maaria Sinkkonen palkittiin arvostetussa vaatesuunnittelukilpailussa.

Handling Mind -tutkimushankkeelle Suomen Akatemian rahoitus

12.02.2013 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muotoilun laitoksen professori Maarit Mäkelän ja Helsingin yliopiston käsityötieteen professorin Pirita Seitamaa-Hakkaraisen johtama monitieteinen tutkimuskonsortio on saanut Suomen Akatemian Ihmisen mieli -tutkimusohjelmasta lähes miljoonan euron apurahan Handling Mind -tutkimushankkeelle.

Jenni Toivoniemen lyhytelokuvalle Treffit nuorisojuryn erikoismaininta Berliinistä

18.02.2013 Jenni Toivoniemen Treffit-lyhytelokuva (The Date) sai nuorisojuryn erikoismaininnan Berliinin elokuvafestivaaleilla. Treffit oli ainoa suomalainen elokuva Berliinin virallisessa ohjelmistossa tänä vuonna.

Ossi Naukkariselle Vuoden Tiedekynä 2012 -palkinto

19.02.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun varadekaani Ossi Naukkarinen ja hänen artikkelinsa Tahdikkuus esteettis-eettisenä toimintaperiaatteena on yksi kuudesta palkitusta yhteiskuntatieteellisestä kirjoituksesta.

Kuvataidepalvelut tuovat hoitolaitoksiin taide-elämyksiä ja toiminnallisuutta

06.03.2013 Taidepalvelujen tuottaminen hoitolaitokseen edellyttää monialaista ja -ammatillista yhteistyötä sekä erityistä herkkyyttä asiakkaan kuulemisen ja toiminnan suhteen. Taiteella on hoitoyhteisössä erilaisia merkityksiä määrittäjästään riippuen.

Itse rakennetut työvälineet auttavat muotoilijaa kehittämään suunnittelutaitojaan

06.03.2013 Muotoilija voi ymmärtää ja kehittää omia suunnittelutaitojaan, lähestymistapojaan ja uskomuksiaan rakentamalla työvälineensä itse, ilmenee taiteen maisteri Tero Heikkisen väitöskirjasta. Se tarkastetaan Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa 8.3.2013.

Hyères Fashion Festival -kilpailuun finalisti Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta

06.03.2013 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muotoilun laitokselta vastavalmistunut taiteen maisteri Satu Maaranen on valittu Hyères Fashion Festivalin kymmenen finalistin joukkoon 355 hakijan joukosta. 28e Festival International de Mode & de Photographie Hyères 2013 järjestetään 26.–29. huhtikuuta Villa Noilles'ssa, Ranskassa.

Aalto-yliopiston Puustudiolle, Arkkitehtuurimuseolle ja Designmuseolle SAFAn TunnustusPAANU2012

06.03.2013 SAFAn TunnustusPAANU 2012 Paviljonki -hankkeelle, innostavalle kaupunkitapahtumien näyttämölle Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) kestävän kehityksen palkinto TunnustusPAANU on myönnetty tänään 6.3.2013 Designpääkaupunkivuoden Paviljonki -hankkeelle, joka loi Helsinkiin uudenlaisen paikan kohtaamiselle ja vuorovaikutukselle. Paanun ottivat vastaan Paviljongin suunnittelusta vastanneen Aalto-yliopiston Puustudion sekä hankkeen idean takana olleiden Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon edustajat.

Lappset-stipendi maisema-arkkitehti Mari Ariluomalle

08.03.2013 Maisema-arkkitehti Mari Ariluoma sai vuoden 2013 Lappset Group Oyj:n stipendin diplomityöstään Kaupunki ekosysteemipalvelujen tuottajana – kohteena Lahden Mukkula.

Voitto Jussi Lehtomäen dokumentaariselle Aamulla viemme lapset metsään -elokuvalle parhaasta opiskelijaelokuvasta Tampereen elokuvajuhlilla

11.03.2013 Jussi Lehtomäen ohjaama dokumentaarinen elokuva Aamulla viemme lapset metsään (ELO, 2012) voitti parhaan opiskelijaelokuvan palkinnon Tampereen elokuvajuhlilla 10.3.2013. Aamulla viemme lapset metsään -elokuva vie katsojan keskelle sadunkerrontahetkeä ja lähettää matkalle pimeään vanhaan metsään.

Paras pitching-palkinto Ilja Rautsille Tampereen elokuvajuhlilla

12.03.2013 Ilja Rautsi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta palkittiin parhaasta pitchauksesta Tampereen elokuvajuhlilla 6.-10.3.2013.

On Display -taidesovellus Uutisraivaaja-innovaatiokilpailun finaaliin

13.03.2013 On Display - taidesovellus on valittu Helsingin Sanomain Säätiön Uutisraivaaja-innovaatiokilpailun finaaliin. Jatkoon pääsivät myös hitaan journalismin julkaisualusta Long Play, hyperlokaali tietopalvelu Nearhood, infografiikkaa videoon yhdistävä Infogram ja lasten uutisten sovellus PalloPostia. Kilpailuun osallistui yli sata ehdotusta Suomesta ja ulkomailta.

Keino-osat, elektroniikka ja ihmiskeho synnyttävät tanssiteoksen nimeltä Faux

18.03.2013 Tanssiteos Faux'n puvustus liikkuu arkirealismista surrealismiin ja leikkien etsii ihmisen olemisen uusia ulottuvuuksia. Miten virtuaalitodellisuus ja elektroniikka voivat tulevaisuudessa toimia sosiaalisen kanssakäymisen sanattoman ja kinesteettisen elekielen rinnalla?

Antti Heikki Pesosen Korsoteoria voitti parhaan lyhytelokuvapalkinnon Aubagnessa Ranskassa

25.03.2013 Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitokselta elokuvaohjaajaksi valmistuneen Antti Heikki Pesosen maisterilopputyöelokuva Korsoteoria (ELO, 2012) voitti menneenä viikonloppuna parhaan lyhytelokuvan palkinnon Aubagnen kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, jotka pidettiin 18.-23.3.2013 Ranskassa.

Helsingin designpääkaupunkivuosi kasvoi ennakoitua laajemmaksi

25.03.2013 Helsingin designpääkaupunkivuosi toteutui laajempana kuin aluksi ennakoitiin, todetaan World Design Capital Helsinki 2012 -loppuraportissa. Vuoden ohjelma kasvoi tavoiteltua suuremmaksi ja mediahuomio sekä kotimaassa että kansainvälisesti ylitti odotukset.

Kansallinen muotoiluohjelma vahvistaa muotoilun koulutusta, tutkimusta ja yhteistyötä

26.03.2013 Muotoile Suomi – kansallinen muotoiluohjelma luovutettiin perjantaina 22.3.2013 elinkeinoministeri Jan Vapaavuorelle. Laaja joukko Aalto-yliopiston muotoiluasiantuntijoita on osallistunut ohjelman tekoon.

Sarjakuva-Finlandian voittajaksi Lauri ja Jaakko Ahosen Pikku Närhi

26.03.2013 Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalilla jaettiin 22.3.2013 vuoden 2013 Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinto. Riku Rantala ja Tuomas Milonoff valitsivat kymmenen finalistin joukosta tunnustuspalkinnon saajaksi Lauri ja Jaakko Ahosen sarjakuva-albumin Pikku Närhi. Lauri Ahonen on Aalto-yliopistosta valmistunut taiteen maisteri.

Aalto-yliopisto näyttävästi esillä Milanon huonekalumessuilla

03.04.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoiden töitä on esillä Milanon huonekalumessuilla 9.–14.4.2013. Näyttelykokonaisuuden nimi Norther viittaa yllätyksellisesti viiltävään pohjoistuuleen − se tuo mukanaan pohjoisesta tulevien nuorten suunnittelijoiden raikkaita ajatuksia muotoilusta ja muodista.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun verkkosivustot poissa käytöstä 19. - 21.4.2013

16.04.2013 Aalto-yliopiston Otaniemen konesali ajetaan alas ja konesali-infrastruktuuri, kuten palvelimet, siirretään ulkopuoliselta toimijalta vuokrattuun tilaan Otaniemessä. Toimenpide nostaa yliopiston konesalikapasiteetin nykyistä tarvetta vastaavaksi ja parantaa varmistustasoa.

Aalto-yliopistoon yli 15 000 hakijaa

17.04.2013 Aalto-yliopistoon pyrkii yliopistojen yhteishaussa 15 014 hakijaa. Kandidaattikoulutukseen tuli yli 11 500 hakemusta, joista ensisijaisia hakijoita oli 10 583, ja maisterikoulutukseen noin 3500 hakemusta. Vuonna 2012 hakijoita oli noin 16 000.

Vuoden Huiput -kilpailussa Kultahuippu graafisen suunnittelun opiskelijalle

19.04.2013 Graafisen suunnittelun opiskelija Enni Koistisen suunnittelema juliste Plug palkittiin Vuoden Huiput 2012 -kilpailun Kultahuipulla. Kilpailussa myönnettiin kaikkiaan 15 Kultahuippua, 50 Hopeahuippua sekä erikoispalkintoja.

Nuoren arkkitehdin Wuorio-palkinto Antti Jyrängille

22.04.2013 Suomen Arkkitehtiliitto SAFA on myöntänyt Porissa järjestetyillä Arkkitehtipäivillä vuoden 2013 nuoren arkkitehdin Wuorio-palkinnon Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitokselta valmistuneelle Antti Jyrängille (s. 1974). Palkinto myönnettiin diplomityöstä, jonka aiheena on luontolomakohde Kuhmoon. Työn ohjaajana toimi professori Pekka Heikkinen.

TANGO - Sukupolvet dialogissa -näyttely luotaa sukupolvien välistä vuorovaikutusta

25.04.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun, ranskalaisen L’École de design Nantes Atlantique -muotoilukoulun sekä italialaisen Politecnico di Milano -korkeakoulun yhteistyönä syntyneessä näyttelyssä Tango – Sukupolvet dialogissa esitellään, miten muotoilu voi parantaa ihmisten jokapäiväistä elämää.

Vuoden 2013 maisterihaussa yliopistoon hyväksyttyjen opiskelijoiden nimet on julkistettu

26.04.2013 Maisterivaiheen valintojen tulokset on julkistettu 26.4.2013.

Satu Maaraselle Hyères Fashion Festival -kilpailun päävoitto

29.04.2013 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muotoilun laitokselta vastavalmistunut taiteen maisteri Satu Maaranen on voittanut naistenvaatemallistollaan Hyères Fashion Festivalin Grand Prix`n. Palkintosumma on 15 000 euroa. Maarasen Garment in Landscape -malliston inspiraationa on toiminut maisema ja sen taiteellinen tulkinta. Lisäksi palkintoon kuuluu 3 000 euroa konseptiliike Ra'lta ja yhteistyömallisto Petit Bateaun kanssa. Huippumuotitalot ovat kiinnostuneita Maarasesta ja hänen mallistostaan.

Peter von Bagh palkittiin Yhdysvalloissa

06.05.2013 Aalto-yliopiston elokuvahistorian professori Peter von Bagh sai lauantaina 4.5. Yhdysvalloissa merkittävän kunnianosoituksen. San Franciscon 56. elokuvajuhlat luovutti Mel Novikoff -palkinnon ”legendaariselle cinefiilille Peter von Baghille hänen elämäntyöstään kansainvälisen elokuvan parissa”.

Opiskelijat suunnittelivat yliopiston liikelahjoja

06.05.2013 Aalto-yliopiston yhteistyökumppanit voivat pian saada lahjaksi paketin, jonka kyljessä lukee fragile - särkyvää. Paketista paljastuu keraamisia laattoja, joiden suunnittelusta ovat vastanneet Aaltoliike-projektiin osallistuneet opiskelijat.

Taidepedagogin tulee kohdata autistinen henkilö ilman ennakko-oletuksia

07.05.2013 Taidepedagogin ja autistisen henkilön välisessä taiteellisessa yhteistyössä syntyy hyödyllistä tietoa muitakin pedagogisia tilanteita ajatellen, vaikka autistin kanssa työskenteleminen nähdäänkin usein erilaiseksi ja vieraaksi. Tärkeää on kohdata toinen ihminen eettisesti ilman ennakkoasenteita sekä ottaa huomioon toisen osapuolen yksilöllinen erityisyys.

Masters of Aalto on nyt auki – Näe taiteen, talouden ja tekniikan tulevaisuus

08.05.2013 Aalto-yliopiston Masters of Aalto -tapahtuma (MoA) on avoinna yleisölle 8.−26.5. Helsingin Sörnäisissä. Elämyksellisessä kokonaisuudessa on esillä yli 70 opinnäytetyötä valmistuneilta opiskelijoilta kaikilta Aalto-yliopiston aloilta.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun verkkosivu-uudistus käynnistyy opiskelijoille ja alumneille suunnatulla kilpailulla

16.05.2013 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun verkkosivustolle haetaan uutta konseptia kilpailun avulla. Kysymyksessä on nimenomaan kilpailu uudesta konseptista, ei valmiista verkkosivustosta. Tavoitteena on, että kilpailuehdotuksen työstämistä jatketaan voittaneen kilpailutyön tekijän kanssa ensi syksynä.

Kristallikukkia peilisaleissa – heijastuksia matematiikan ja taiteen välillä

16.05.2013 Maanantaina 6.5.2013 avautui matematiikan, arkkitehtuurin ja taiteen yhdistävän Aalto-kurssin, Kristallikukkia peilisaleissa, lopputöiden näyttely Otaniemessä, TUAS-talon aulassa. Esillä on yhteensä 6 työtä, joita opiskelijat ovat suunnitelleet ja rakentaneet kevään 2013 aikana.

Muodin nuoret lupaukset nähdään Aalto-yliopiston Näytös13:ssa

16.05.2013 Vaatetussuunnittelun ja pukutaiteen koulutusohjelman parhaimmisto paljastetaan Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Näytös13:ssa perjantaina 24. toukokuuta 2013 Suvilahden Kattilahallissa. Muotinäytöksen lisäksi ensimmäisen kerran järjestettävä Creative Currency -seminaari kokoaa Suomeen ennennäkemättömän joukon maailman huippuammattilaisia muodin eri osa-alueilta torstaina 23. toukokuuta.

Masters of Aalto -yhteistyökumppanit palkitsivat Aalto-yliopiston maistereita

17.05.2013 Aalto-yliopistosta valmistuneiden opiskelijoiden opinnäytteitä esittelevässä Masters of Aalto –tapahtumassa on palkittu ansiokkaita opinnäytetyön tekijöitä. Tapahtuman yhteistyökumppanit valikoivat näyttelyn runsaan 70 työn joukosta suosikkinsa. Aalto-yliopiston monialaisuus ja ihmisen elinympäristöjä tutkineet työt olivat tänä vuonna palkitsijoiden mieleen. Näyttely on auki Helsingin Sörnäisissä joka päivä sunnuntaihin 26.5. asti.

Muotoilun rooli hyvinvointipalveluiden kehittämisessä puhutti seminaarissa

22.05.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tiistaina 21. toukokuuta järjestämässä Hyvinvoinnin muotoilu -seminaarissa pureuduttiin muotoilun mahdollisuuksiin julkisten palvelujen kehittämisessä.

Lämminhenkinen ARTS Exposed yhdisti tekijät ja yleisön

23.05.2013 Aalto-yliopiston alumni- ja yrityssuhteiden järjestämä ARTS Exposed kokosi joukon Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumneita ja nykyopiskelijoita yhteen esittelemään ja myymään töitään Kruunumakasiineille Masters of Aalto-näyttelyn yhteyteen 18.–19.5.2013.

Median laitoksen projektit mukana valtakunnallisessa Siivouspäivässä

24.05.2013 Nyt tulevana lauantaina 25. toukokuuta vietetään Siivouspäivää, joka on vapaaehtoisten järjestämä kansalaistapahtuma kierrätyksen, kirpputorien ja kaupunkikulttuurin ystäville.

Täpötäydessä Sampo-salissa juhlittiin tuoreita valmistuneita

24.05.2013 Perjantaina juhlitussa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun keväisessä publiikissa taiteen kandidaatit ja maisterit, tekniikan kandidaatit sekä arkkitehdit saivat todistuksensa. Mediakeskus Lumeen Sampo-sali täyttyi todistusten jakoa katsomaan tulleita valmistuneiden ystäviä ja sukulaisia.

Yhteistyö, haasteet ja oman rytmin löytäminen ovat osa tietä menestykseen muotimaailmassa

24.05.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Creative Currency -seminaari toi muodin huippuammattilaiset Suomeen keskustelemaan muotimaailman nykyhaasteista.

Vihreämpi luksus luo ylellisyyttä rajallisten resurssien maailmassa

28.05.2013 Aalto-yliopiston monitieteinen Pack-age, innovatiivinen pakkausmuotoilukurssi järjestettiin jo toisena vuonna. Tänä vuonna kurssin teemana oli vihreämpi luksus, jossa vastuullinen ja ympäristötietoinen suunnittelu kulkee käsi kädessä korkean laadun ja elämyksellisen estetiikan kanssa.

Näytös13 täytti Suvilahden Kattilahallin väriloistolla

28.05.2013 Vaatetussuunnittelun ja pukutaiteen koulutusohjelman opiskelijoiden suunnittelemat uudet mallistot esiteltiin yleisölle perjantaina 24. toukokuuta. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun näytöksessä esiteltiin valmistuvien taiteen maisterien sekä kandidaattien kiinnostavia mallistoja.

Antti Auvinen kolmannelle sijalle kansainvälisessä arkkitehtuurikilpailussa

29.05.2013 Kansainvälisessä Green Line Ideas Competition -kilpailussa kolmanneksi sijoittui arkkitehtuurin laitoksen opiskelija Antti Auvinen.

Medialaboratorion Demo Day esitteli uusia pelejä

30.05.2013 Aalto-yliopisto on vahvasti mukana kehittämässä pelialaa Suomessa. Suomen ensimmäinen ”peliprofessori” Perttu Hämäläinen aloitti tehtävässään vuosi sitten – ja tulosta syntyy.

Venetsian biennaali käynnistyy

31.05.2013 Venetsian 55. taidebiennaali käynnistyy kesäkuun ensimmäinen päivä ja jatkuu 24. marraskuuta saakka. Mukana on ennätykselliset 88 maata, joiden näyttelyjen lisäksi biennaalialue Giardinissa ja Arsenalessa on tarjolla viitisenkymmentä biennaalitapahtumaa. Taiteen ohella kaupungin valtaavat kesän ja syksyn aikana myös tanssin, musiikin ja elokuvan alan tapahtumat.

Ulos lelukaapista – aikuiset leikkijät!

04.06.2013 Leikki nähdään usein erityisesti lapselle luontaisena toimintana. Lapsen odotetaan leikkivän, koska hän on lapsi. Ja leikkiin kuuluu lelu. Leluja ostetaan lapsille lahjaksi, opetukseksi, seuralaisiksi, huvitukseksi. Lelut ympäröivät ja seuraavat lasta koko leikkivän lapsuuden. Aikanaanhan me kaikki niistä luovuimme, kun tulimme aikuisiksi. Vai luovuimmeko?

Aina erilainen Tuli & Savu

10.06.2013 Graafisen suunnittelun koulutusohjelma ja runouslehti Tuli & Savu ovat tehneet yhteistyötä jo kymmenen vuotta. Lehden ulkoasu haastaa printin sovinnaisuuksia ja on joka numerossa erilainen.

Graafisen suunnittelun opiskelijoille European Design Awards -hopea

10.06.2013 Tuli & Savu -lehden tuplanumero 65 & 66 sai hopeaa European Design Awards -kilpailussa.

Terveydenhuollon kysymysten äärellä

10.06.2013 Aalto-yliopisto haluaa nostaa sote-keskusteluun hyvinvointipalveluiden sisältöjen ja toimintatapojen muuttamisen.

Mari Isopahkala puhuu muotojen kielellä

11.06.2013 Design Forum Finlandin Vuoden nuori muotoilija -palkinnon on saanut muotoilija Mari Isopahkala. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi entisestä Taideteollisesta korkeakoulusta. Isopahkala on Aalto-yliopiston lisäksi opiskellut huonekalu- ja sisustussuunnittelua Lahden Muotoiluinstituutissa. Nuorten muotoilijoiden näyttely on avoinna Design Forum Showroomissa elokuun puoliväliin.

Älypuhelimissa pelkät muodikkaat ominaisuudet eivät riitä

14.06.2013 Kuluttajat muistavat uuden sukupolven älypuhelinten huonoon käytettävyyteen liittyvät kielteiset tunteet vahvemmin kuin alkuinnostukseen liittyvät myönteiset tunteet. Erityisen hyvin muistetaan tilanteet, jossa puhelimen käytettävyyden takia joutuu nolostumaan toisten ihmisten edessä, kertoo tuore tutkimus.

Yhteistyötä Chilen kanssa jo 20 vuotta

17.06.2013 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ja Universidad de Chilen Duo UC School of Designin välinen yhteistyö on jatkunut jo 20 vuotta. Duoc UC sekä entinen Taideteollinen korkeakoulu katsoivat jo pitkälle tulevaisuuteen tehdessään yhteistyösopimuksen koulujen välillä vuonna 1993. Tämä oli Duoc UC:lle ensimmäinen kansainvälinen sopimus.

Kansainvälinen taidepalkinto Petteri Nisuselle ja Tommi Grönlundille

18.06.2013 Taiteilijat Petteri Nisunen ja Tommi Grönlund saavat Maailman kulttuurineuvoston (World Cultural Council) myöntämän Leonardo da Vinci World Award of Arts 2013 -palkinnon.

ARTS+ENG-projekti rakentaa siltoja korkeakoulujen välille

18.06.2013 Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitos siirtyi Insinööritieteiden korkeakoulusta Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun 1.1.2011. Tätä ennen se oli ollut lähes 140 vuoden ajan osa Teknillistä korkeakoulua ja tämän edeltäjiä.

Aalto-yliopiston opiskelijatöitä esillä huippugalleriassa Tokiossa

18.06.2013 Galleria 21_21 Design Sight Tokiossa avaa juhannuksena näyttelyn, johon on valittu mukaan Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun taideteollisen muotoilun opiskelijoiden teoksia.

Aallon voima konkretisoitui yhteisprojektissa

19.06.2013 Liiketaloustieteet ja luova taiteellinen puoli löivät kättä yhteistyössä tehdyssä projektissa.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun taideteollisen alan kandidaattivalintojen tulokset julkaistu

20.06.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun haki tänä vuonna yhteensä 1819 taideteollisen alan opinnoista kiinnostunutta. Hakeneista 114 henkilöä eli 6,3 prosenttia hyväksyttiin suorittamaan taiteen kandidaatin tutkintoa.

Aalto-yliopistoon 1595 uutta opiskelijaa

08.07.2013 Hakeneista 13,8 % sai opiskelupaikan.

Piiri-talo esillä asuntomessuilla

11.07.2013 Aalto-yliopiston arkkitehtiopiskelijaryhmä suunnitteli ja rakensi mahdollisimman pienen omakotitalon Hyvinkään asuntomessuille.

Jaakko Pesosen ”Hei Homo!” -videoinstallaatio tuo nettikeskustelulle kasvot Tampereella

02.08.2013 Aalto-yliopistosta arkkitehdiksi valmistuneen Jaakko Pesosen videoinstallaatio ”Hei Homo!” on esillä Tampereen Työväenmuseo Werstaassa 18. elokuuta asti. Teoksen tehdessään Pesonen on toiminut vierailevan taiteilijan virassa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Crucible Studiossa.

Suomalaislapset ovat netin riskikäyttäjiä

05.08.2013 Tutkimus paljastaa suomalaislasten lukeutuvan netin riskikäyttäjiksi eurooppalaisessa vertailussa. Riskikäyttäytymisen vastapainoksi vanhemmat valvovat Suomessa aktiivisesti lasten netin käyttöä. Riskeistä huolimatta lapset kokevat suhteellisen vähän nettihaittoja.

Taidelähtöinen ympäristökasvatus herättää katsomaan tuttua maisemaa toisin

14.08.2013 Monilta ihmisiltä puuttuu digitaalisessa kulttuurissamme suora kokemus ”todellisesta” luonnollisesta maailmasta, eivätkä he tunne olevansa yhteydessä sen kanssa.

Theatre goes movies tuo elokuvan teatteriin

14.08.2013 Kolmen tunnetun teatterin – Ryhmäteatteri, KOM-teatteri ja Viirus – yhteistyönä syntynyt Helsinki-elokuvatriptyykki saa ensi-iltansa Helsingin juhlaviikoilla 21. elokuuta.

Taide on väline kommunikoida sosiaalisessa maailmassa

19.08.2013 TaM Mika Karhun väitöstutkimuksen mukaan taiteen yksi keskeinen tehtävä on toimia sosiaalisten kokemusten ilmaisijana. Väitöksessä pohditaan, miten sosiaalinen maailma vaikuttaa taiteilijan työhön. Samalla selvitetään, mikä on taiteen käsitteen alkuperä ja kuinka taide on viimeisten vuosisatojen aikana muuttunut ja nykytaiteilijan työnkuva muotoutunut.

Japanilainen taide ajan ja ikuisuuden kysymysten äärellä

26.08.2013 Taidegraafikko Tuula Moilanen tutki väitöksessän ajan ja ikuisuuden käsitteiden ilmenemistä japanilaisissa puupiirroksissa.

Arabianranta kiinnosti Shanghain kaupunginjohtoa

28.08.2013 Shanghain kaupunginjohtaja YANG Xiong tutustui vierailunsa aikana myös Helsingin Arabianrantaan, jossa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulukin sijaitsee. Suomeen hänet toi Espoon ja Shanghain 15-vuotinen ystävyyskaupunkisuhde.

Myös pikkulasten yksityisyydestä internetissä on huolehdittava

30.08.2013 Tutkimusten mukaan yhä nuoremmat lapset (vauvaikäisistä lähtien) käyttävät nykyisin erilaisia internetiin yhdistettyjä laitteita, erityisesti kosketusnäytöillä varustettuja tablettitietokoneita ja älypuhelimia. Internetin käyttö aloitetaan yhä nuorempana, ja samalla pikkulapset altistuvat internetin käyttöön liittyville riskeille – mukaan lukien vanhempien aiheuttamat riskit

Rehtori Tuula Teeri haastoi puolueet ottamaan vaaliteemaksi koulutuksen ja tutkimuksen

03.09.2013 Aalto-yliopiston lukuvuoden avajaisia vietettiin tiistaina 3.9. Töölön kampuksella. Tilaisuuteen saapui liki viisisataa aaltolaista ja Aalto-yliopiston yhteistyökumppania.

Aalto-yliopiston käsikirjoituksen tutkimus vahvasti esillä Yhdysvalloissa

06.09.2013 Elokuva- ja lavastustaiteen laitoksen tutkijat ja opettajat, Marja-Riitta Koivumäki, Raija Talvio ja Riikka Pelo esittelivät tutkimuksiaan Yhdysvaltain Wisconsin-Madisonissa, 6. kerran järjestetyssä käsikirjoituksen tutkimuksen konferenssissa.

Suomalainen lyhytelokuva Sirocco voitti pääpalkinnon Tanskassa

06.09.2013 Mikko Kuparisen ohjaama lyhytelokuva Sirocco voitti pääpalkinnon viime viikonloppuna Odensen kansainvälisillä lyhytelokuvafestivaaleilla Tanskassa.

Yrjö Sotamaalle kotimaista ja kansainvälistä tunnustusta

06.09.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun professori Yrjö Sotamaa on palkittu elämäntyöstä suomalaisen muotoilun hyväksi. Sotamaa sai tunnustusta myös Shanghain designviikon kehittämisestä.

Tiedon visualisointi vaatii designosaamista

13.09.2013 Valtava tiedon määrä asettaa haasteita tiedon käsittämiselle, laadulle ja käytettävyydelle. Tätä haastetta käsittelee Aalto-yliopiston Tieto näkyväksi -seminaari 20. syyskuuta.

Aalto-yliopistolla oma ravintola Habitare-messuilla

16.09.2013 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu esittäytyy Habitaressa opiskelijoiden suunnittelemalla ravintolamaisella osastolla. Opiskelijat ovat luoneet ravintolakokonaisuuden yhdistämällä kahden projektin tulokset, jotka ovat syntyneet muotoilun laitoksen koulutusohjelmien eri kurssien harjoitustöistä.

Elina Ulviolle pääpalkinto Habitare-suunnittelukilpailussa

18.09.2013 Habitare-suunnittelukilpailun on tänä vuonna voittanut Elina Ulvio työllään Heijastin. Ulvio palkittiin 5000 eurolla. Suunnittelukilpailussa haettiin tilaa rentoutumiseen ja haaveiluun.

Professori Aleksi Bardyn elokuva Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla

24.09.2013 Helsingissä parhaillaan käynnissä olevilla Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla nähdään uusi suomalainen elokuva Leijonasydän. Elokuvan käsikirjoittaja-tuottaja Aleksi Bardy toimii Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa elokuva- ja televisiotuotannon professorina. Bardy on kotimaisen elokuva-alana tuotteliaimpia tekijöitä.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun toimintaa Porissa järjestellään uudelleen

26.09.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu neuvottelee Porin yliopistokeskukseen sijoittuvien toimintojensa mahdollisista muutoksista. Visuaalisen kulttuurin maisteriohjelman sekä Creative Business Management (CBM) -maisteriohjelman toteuttaminen nykymuodossaan lopetetaan Aalto-yliopiston tutkinnonuudistuksen myötä syksyllä 2014.

Väre voitti Aalto-yliopiston Campus 2015 -arkkitehtuurikilpailun

27.09.2013 Aalto-yliopistokiinteistöjen järjestämä avoin, kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu Campus 2015 on saatu päätökseen.

Jenni Toivoniemelle Vuoden Käsikirjoittaja -palkinto

27.09.2013 Elokuva-alan ammattipalkinnot jaettiin torstai-iltana Helsingissä. Palkinnot jaettiin Kotimaisen elokuvan viikon päättäneessä gaalassa ravintola Dubrovnikissa.

Kolmen opiskelijan tiimi voitti merkittävän muotoilupalkinnon

02.10.2013 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijat voittivat merkittävän muotoilupalkinnon funktionaalisen suunnittelun tuotteella Motorcycle Riding Overalls With Integrated Torso Protectors!

Musta Taide alkaa tuottaa valokuvakirjoja yhteisörahoituksella

02.10.2013 Valokuvakirjoihin erikoistunut kustantamo Musta Taide aloittaa valokuvakirjojen tuottamisen yhteisörahoituksella.

Itähelsinkiläiset nuoret kertovat videoilla näkemyksistään lähiökehittämiseen

17.10.2013 Eilen ratkenneen MESTOILLA-videokilpailun videot tuovat ainutlaatuisesti nuorten äänen kuuluviin lähiön kehittämisessä ja korjausrakentamisessa. Yleensä nuoret eivät osallistu asukasiltoihin tai muihin kaupunkilaisten vaikuttamistilaisuuksiin, joten nuorten ajatukset jäävät kuulematta.

Arkkitehtiopiskelijat työskentelevät Porin parissa

21.10.2013 Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen opiskelijat suunnittelevat kurssitöinään Poriin uutta kaupunkialuetta, asuntoja ja viheralueita sekä jazzklubin, joka toteutetaan yhteistyössä Pori Jazz ry:n kanssa. Kohdealueina ovat Karjarannan alue sekä uusi, vielä suunnitteilla oleva asuntomessualue.

Opiskelijoiden Pattern Lab’14 -kuosimallisto kokeilee siipiään maailmalla

22.10.2013 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun maisteriopiskelijat vievät juuri valmistuneen Pattern Lab’14 -mallistonsa maailmalle. Malliston myynti yrityksille alkaa lokakuussa Suomessa ja Ruotsissa. Helmikuussa 2014 opiskelijaryhmä suuntaa Première Vision -messuille Pariisiin esittelemään ja myymään mallistoa kansainvälisille yrityksille.

Ammattietiikka kantaa läpi koko suunnitteluprosessin

22.10.2013 Suunnittelijan työn lähtökohta on omaperäisyys. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu tarttui ajankohtaiseen aiheeseen järjestämällä seminaarin, jossa keskusteltiin suunnittelijoiden ammattietiikan opetuksesta, alan eettisistä käytännöistä ja tekijänoikeuslainsäädännöstä.

Aalto-yliopisto ja Porin kaupunki sopivat yhteistyön vahvistamisesta

23.10.2013 Uusi yhteistyösopimus takaa Aalto-yliopiston läsnäolon Porin yliopistokeskuksessa ja Porin alueella jatkossakin.

Aalto Media Factoryn tekemä selvitys ruotii av-materiaalien pitkäaikaissäilytystä

23.10.2013 Audiovisuaalisten teosten tuotantoprosessin muuttuminen digitaaliseksi 2000-luvulla on tuonut mukanaan uusia haasteita, joista yksi on digitaalisten tallenteiden säilyvyys.

Pohjoismaiset muotoilukoulut esillä Shanghaissa

29.10.2013 Aalto-yliopisto esittelee hyvinvoinnin muotoilun ratkaisujaan Shanghaissa Nordic Design and Innovation Week -tapahtumassa 1.–10.11. Tavoitteena on vahvistaa kuvaa Pohjoismaista muotoilun ja kestävän kehityksen osaajina ja innovoijina.

Susanna Helken elokuva American Vagabond palkittu kahdesti viikonloppuna

29.10.2013 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dokumentaarisen elokuvan professori ja ohjaaja Susanna Helken elokuva American Vagabond (2013) on voittanut Yhdysvalloissa Chicagon kansainvälisillä elokuvajuhlilla Q Hugo Juryn erikoispalkinnon sekä Rochesterin ImageOut LGTB festivaalin parhaan dokumenttielokuvan palkinnon.

Muotoilussa kannattaa sietää epävarmuutta

05.11.2013 Uudenlaista palvelua konseptoitaessa oivalluksen hetkeä saattaa joutua odottamaan pitkään. Kärsivällisyys kuitenkin kannattaa, todetaan tuoreessa väitöstutkimuksessa.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun verkkosivustokilpailun voitto Jussi Kantosen Moduulille

07.11.2013 Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun verkkosivustolle haettiin uutta konseptia kilpailun avulla.

Helsinki School maailman suurimmilla valokuvamessuilla Pariisissa

11.11.2013 Historiallisessa Grand Palais’ssa järjestettäville Paris Photo -messuille on valikoitu 136 huipputason valokuvataidetta edustavaa galleriaa 30:stä eri maasta.

Riikka Pelon romaani valittu Finlandia-palkintoehdokkaaksi

12.11.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun jatko-opiskelijan Riikka Pelon romaani Jokapäiväinen elämämme on valittu Finlandia-palkintoehdokkaaksi.

Taidekokoelman elämää Espoossa

13.11.2013 Millainen on julkisen taidekokoelman arki? Keitä teokset kohtaavat jokapäiväisessä elämässään? Mitä tapahtuu, kun taidealan opiskelijat saavat vapaat kädet museossa?

Arkkitehdin tulee ymmärtää kuvan tekstuaalinen luonne

13.11.2013 Arkkitehtien työskentely tapahtuu ennen kaikkea kuvien parissa ja siksi ei ole yhdentekevää, minkälaisen kuvallisen ymmärryksen pohjalta he toimivat.

Lahopuutarha-kilpailun voitto Sofia Tigerstedtille ja Kimmo Heikkiselle

15.11.2013 Luonnonsuojeluliitto järjesti yhteistyössä Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja Helsingin kaupungin kanssa opiskelijoille suunnatun suunnittelukilpailun parhaasta lahopuuta hyödyntävästä kohteesta.

Taiteen laitoksella vahva tutkimuksellinen vuosi

18.11.2013 Taiteen laitokselta on valmistunut tänä vuonna ennätykselliset seitsemän uutta taiteen tohtoria. Määrä on merkittävä, sillä koko Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta valmistuu vuoden aikana yhteensä noin 17 uutta tohtoria.

Selluloosasta tekstiilikuiduksi ja valmiiksi tuotteeksi

21.11.2013 Aalto-yliopistossa on kehitetty kansainvälisesti merkittävä, uudenlainen prosessi puun selluloosan työstämiseen tekstiilikuiduiksi.

Nine Nameless Mountains -valokuvakirja voitti kultaisen palkinnon

21.11.2013 Maanantaikollektiivin kuvakirja Nine Nameless Mountains voitti vuosittain jaetussa Saksan Fotobuchpreis 2014 -kilpailussa kultaa.

Jarmo Lampelan Nuoren Wertherin jäljillä Suomen ensi-illassa

21.11.2013 Perjantaina 22. marraskuuta ensi-iltansa saava elokuva Nuoren Wertherin jäljillä on lämminhenkinen ja koskettava rakkaustarina. Se kertoo isästä ja pojasta, jotka eivät tunteneet toisiaan, mutta olisivat halunneet tuntea.

Kuvitustaiteen valtionpalkinto Erika Kallasmaalle

22.11.2013 Vuoden 2013 kuvitustaiteen valtionpalkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa 22. marraskuuta. Palkinnon sai Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumni, kuvittaja Erika Kallasmaa.

Anna Valtonen Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaaniksi

29.11.2013 Professori Anna Valtonen on nimitetty Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaaniksi ja yliopiston johtoryhmän jäseneksi. Hän aloittaa viisivuotisen kautensa 1.3.2014, kun korkeakoulun nykyisen dekaanin Helena Hyvösen dekaanikausi päättyy.

Riikka Pelo voitti Finlandia-palkinnon

03.12.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun jatko-opiskelijan Riikka Pelon romaani Jokapäiväinen elämämme on saanut tämänvuotisen Finlandia-palkinnon. Palkinnon suuruus on 30 000 euroa.

Tuntumaa tekstiilitaiteeseen kosketusnäytöillä ja mobiilisovelluksilla

04.12.2013 Tekstiilitaiteen arvostus ja näkyvyys mediajulkisuudessa on Suomessa vähäistä. Alalta puuttuu myös vahva oma identiteetti. Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa väittelevä taiteen maisteri Marjukka Vuorisaloon tutkinut, miten tekstiilitaidetta voisi esittää uusilla tavoilla ja tehdä siitä kiinnostavan itsenäisenä taiteenlajina.

Nykytaidekokemus on myös poliittinen kokemus

05.12.2013 Nykytaideteosten äärellä museoissa pohditaan laajasti yhteiskunnallisia ja poliittisiksi luokittuvia kysymyksiä. Museovierailijat eivät kuitenkaan näe suoraa suhdetta museossa harjoittamansa yhteiskunnallisen pohdinnan ja ”tosimaailman” välillä, käy ilmi Aalto-yliopistossa tarkastettavasta väitöstutkimuksesta.

Designvuoden jatkohanke Toimiva kaupunki hakee muotoilijoita

05.12.2013 Maailman designpääkaupunkivuoden perintöä jatkava hanke Toimiva kaupunki palkkaa muotoilijoita työskentelemään Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Lahden palveluksessa.

Designkuplia-teos huojuttaa kansallisia myyttejä

05.12.2013 Juuri ilmestynyt kirja Designkuplia – Suomalaisen muotoilun ilmiöitä valottaa kulttuuritoimittaja Hannu Pöppösen näkemyksiä suomalaisen muotoilun murroksesta, ongelmista ja onnistumisista.

Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme myös Runeberg-ehdokkaana

11.12.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun jatko-opiskelijan Riikka Pelon romaani Jokapäiväinen elämämme on valittu ehdolle myös Runeberg-palkinnon saajaksi.

Aalto-yliopiston Living+ -tutkimusohjelma luo parempia elinympäristöjä

20.12.2013 Aalto-yliopisto kokoaa uuteen Living+ -ohjelmaan ihmislähtöisten elinympäristöjen tutkimuksen ja opetuksen. Samalla yhteistyö Helsingin yliopiston kaupunkitutkimuksen kanssa tiivistyy.

Tutkinnonuudistuksesta keskusteltiin vilkkaasti opiskelijoiden ja sidosryhmien kanssa

20.12.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun sidosryhmätilaisuudessa esiin nousivat muun muassa tutkintojen painopisteet ja koulutuksen strategiset kumppanuudet.

Takaisin