Valmistuvien kevätpubliikissa jaettiin useita tunnustuksia
27.05.2011
Kesko myönsi stipendit neljälle lahjakkaalle taideaineiden opiskelijalle: Minna Piiroselle tilasuunnittelun koulutusohjelmasta, Outileena Uotilalle visuaalisen kulttuurin koulutusohjelmasta, Juuso Tervolle taidekasvatuksen koulutusohjelmasta sekä Eemeli Niemiselle graafisen suunnittelun koulutusohjelmasta.
Median laitos jakoi tunnustuksia laitoksensa opiskelijoille. Tunnustukset saivat Tuomo Rainio valokuvauksen koulutusohjelmasta, Dimitri Paile Sound in New Median, Stefania Passera graafisen suunnittelun ja Reettakaisa Neittaanmäki New Median koulutusohjelmasta.
Tokyo ry nimesi Vuoden opettajaksi tuntiopettaja Nora Tapperin, joka opettaa kuvanveistoa tila- ja muotokursseilla eri koulutusohjelmille.
Dekaani korosti puheessaan yliopistojen vastuuta sekä yhteisöllisyyden merkitystä
Dekaani Helena Hyvönen korosti puheessaan yliopistojen vastuullista roolia, joka ulottuu kansallisten rajojen yli.
– Nykyinen suomalaisen tuotantorakenteen kohtaama globaali kilpailu edellytti päättäjiltä ratkaisuja, joilla maan elinvoimaisuus voidaan turvata. Tänä päivänä yliopistoilta vaaditaan kansallisen vaikuttavuuden ohella kansainvälistä ja globaalia vastuuta. Taideteollisen korkeakoulun rooli yhteiskunnallisena ja kulttuurisena toimijana ei ole vähentynyt Aalto-yliopiston syntymisen myötä. Korkeakoulun edustamien osaamisalojen rooli ja merkitys ovat kasvamassa, mistä on esimerkkinä Euroopan Unionin viime syksynä julkaisema innovaatio-ohjelma. Ohjelmassa muotoilu ja luovat alat ovat vahvasti esillä. Olemme päässeet tässä työssä avainrooliin Unionin valittua Aalto-yliopiston Muotoilu- ja innovaatiokeskus Designiumin Euroopan design- ja innovaatioaloitteen sihteeristön paikaksi.
Yhteisöllisyys ja pitkäjänteinen sitoutuminen ovat Hyvösen mielestä erityisen tärkeitä Aallon rakentamisessa.
– Aalto-yliopisto ei valmistunut vuodessa. Muutokset ja kehitystyö jatkuvat kohti tavoitetta olla maailman parhaiden joukossa vuoteen 2020 mennessä. Tämän vuoden suuri haaste on Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun ja arkkitehtuurin laitoksen mahdollinen yhdistyminen. Tavoitteena on sisällöiltään ja toimintatavoiltaan ainutlaatuinen kokonaisuus, uusi korkeakoulu. [- - -] Parhaillaan käymme keskustelua myös yliopiston kampuksesta. Monialaisen yliopiston synergiaedut voivat mielestäni parhaiten toteutua yhden kampuksen mallissa, jonka myötä on mahdollista luoda taideteollisen alan koulutukselle asianmukaiset, viihtyisät ja toimivat tilat – tulevaisuuden yliopistokaupunki. [- - -] Yhteisöllisyys on mielestäni vahvistuva tulevaisuuden trendi. Yliopistossa se ei kuitenkaan tarkoita yhtenäiskulttuuria, vaan omalajisuuden ja erilaisuuden tunnustamista. Siksi on välttämätöntä, että nämä otetaan huomioon myös rakennettaessa uutta yliopistoa ja kehitettäessä sen opiskelu- ja työskentelykulttuuria.
Katso myös:
Dekaani Helena Hyvösen puhe kevätpubliikissa 27.5.2011 (pdf)