Aalto-yliopisto mukana Berliinin designfestivaaleilla

01.06.2011

Taideteollisesta korkeakoulusta on mukana kaksi projektia, HELP – Home Experimental Life Products sekä IDBM on the go! Tänä vuonna festivaaleilla katseet kääntyvät muutenkin kohti Suomea, odottaen ensi vuotta, World Design Capital Helsinki 2012 –tapahtumia.International Design Festival Berlin järjestettiin 1.-5.6.2011.

HELP on osa taideteollisen muotoilun koulutusohjelman projektia. Ensisijaisena tavoitteena on saada opiskelijat miettimään ratkaisuja nykyisiin asumisen ongelmiin, joita voitaisiin soveltaa lähitulevaisuudessa. Opiskelijat ovat suunnitelleet ratkaisuja relevantteihin ongelmiin, joihin he ovat törmänneet tutkimalla nuorten ihmisten elämäntyylejä.

HELP-projektissa mukana ovat Da-Woon Chung, Antti-Jussi Silvennoinen, Chorong Baek, Marianne Huotari, Alpo Nieminen, Markus Toivanen, Kairit Annus, Mari Leppälä, Pekka Kuivamäki, Meri Malmi, Tero Kuitunen, Ossi Laine ja ohjaajana Vesa Damski.

IDBM-ohjelma ylittää korkeakoulurajat Aalto-yliopistossa. Sen tarkoituksena on kouluttaa osaajia kansainvälisen liiketoiminnan avaintehtäviin. Ohjelman tavoitteena on antaa monitieteinen tutkimus- ja oppimisympäristö, joka leikkaa yli muotoilun, teknologian ja talouden. Berliini DMY 2011 -festivaaleilla IDBM on the go! keskittyy miettimään lähestymistapoja monialaiseen suunnitteluun. Tarjolla on keskusteluja ja oivalluksia muotoilun liiketoiminnan koulutukseen. IDBM on the go -tiimiin kuuluvat Nargis Guseynova, Thomas Abrell, Markku Salimäki, Anna-Mari Saari sekä Daniel Graff.

DMY Berliini on kansainvälinen designtapahtuma, joka keskittyy nykyaikaiseen tuotesuunnitteluun. Vuosittain DMY International Design Festival Berlin kerää yhteen jo tunnettujen sekä nuorten suunnittelijoiden markkinoille tuomia uusia tuotteita, prototyyppejä ja tulevaisuuteen katseita luovia hankkeita. Näyttelyn ohessa järjestetään laaja ohjelmisto symposiumeja ja työpajoja, jotka tuovat esiin ajankohtaisia aiheita nykyaikaisesta suunnittelusta. Tarkoituksena on myös tehdä kurkistus suunnittelun tulevaisuuden suuntauksiin.

Katso myös:

International Design Festival Berlin (dmy-berlin.com)

Takaisin