Näytös11 saatteli lavalle värejä ja mielenkiintoisia muotoja

01.06.2011

Taideteollisen korkeakoulun vaatetussuunnittelun ja pukutaiteen koulutusohjelman opiskelijoiden suunnittelemat uudet mallistot esiteltiin yleisölle toukokuun lopulla järjestetyssä näytöksessä.

Illan aikana järjestettiin kolme näytöstä, jotka vetivät Mediakeskus Lumen tilat täyteen muodista, taiteesta ja trendeistä kiinnostuneita. Joukkoon mahtui myös yksi catwalkilla vieraillut jääkarhu, suunnittelija Patrik Prusakin kädentyö.

Värikkäitä ja omaperäisiä ratkaisuja täynnä ollut näytös esitteli taiteen kandidaateiksi ja maistereiksi valmistuvien opiskelijoiden opinnäytteiden lisäksi koulutusohjelman kursseilla ja workshopeissa toteutettuja mallistoja.

Kuluneena vuonna vaatetussuunnittelun ja pukutaiteen koulutusohjelman järjestämät tapahtumat ovat saaneet osakseen yhä enemmän huomiota mediassa, ja opiskelijoiden mallistoja on esitelty lukuisissa kotimaisissa ja ulkomaisissa alan julkaisuissa aina Japania myöten.

Kutsuvierastilaisuudessa jaettiin viisi palkintoa lupaaville nuorille suunnittelijoille. Näytös11 -yhteispalkinnon jakoivat Ellen muotitoimittaja Mia Dillemuth, Noora Niinikoski Marimekosta ja Contributing editor Junsuke Yamasaki, Vogue Hommes Japanista. Palkinnon arvo oli 1500 euroa ja se luovutettiin Sofia Järnefletille.

- Nautin tästä showsta, täällä on kaunis, suomalainen tunnelma. On ilo jakaa tämä palkinto Sofialle, jonka mallistossa yhdistyy yksinkertaisuus ja kaunis naisellisuus, perusteli Junsuke Yamasaki.

Diesel Award -palkinnon Janni Turtiaiselle tuli jakamaan Marketing Manager Susanna Kivisilta, joka välitti Heikki Salosen palkintoperustelut Italiasta. Palkintosummana oli 1500 euroa.

- Palkinnon saaja on hyvin tervetullut meille Dieseliin myös työharjoitteluun, kuuluivat Salosen terveiset.

Yhteistyökumppani BMW Suomen palkinnon saapui jakamaan lehdistövastaava Roope Lahti. Anna-Mari Leppisaarelle ojennettiin 1500 euron arvoinen palkinto.

- Palkittavasta mallistosta huokuu linjakkuus, mutta kuitenkin siinä piilee erilaisia vivahteita pinnan alla, joka tekee mallistosta iloisen ja mielenkiintoisen.

Ensimmäistä kertaa Näytöksessä mukana palkitsemassa oli Seppälä. Design Manager Arja Paakkola-Saarinen tuli antamaan 1000 euron palkinnon Sofia Järnefeltille, jolle palkinto oli jo toinen päivän näytöksessä.

- Vau mikä näytös! Palkittavasta mallistosta heijastuu taiteilijan identiteetti, se on kokonainen, uudet materiaaliratkaisut ovat hienoja, kuvaili Paakkola-Saarinen palkintopäätöstä.

Palkittu tuore taiteen maisteri Sofia Järnefelt saapui hakemaan palkintoa miltei sanattomana.

- Yllättävää ja uskomatonta, nuori maisteri sai kuvailtua tunteitaan.

Tigi Catwalk Design -palkinnon julkisti perinteikkäästi trendikoordinaattori Mikko Vainio SKT Groupista. Vivi Raila palkittiin mallistostaan 500 euron arvoisella palkinnolla. Tigille keväinen näytös on jo muodostunut perinteeksi, palkinto jaettiin jo neljättä kertaa.

- Palkittava kokoelma on kiinnostava, kaupallinen ja trendikäs ja se sopii hyvin Tigin mainoskampanjoihin, perusteli Vainio Tigin valintaa.

Teksti: Saara Koskinen

Lisätietoja:

Tuomas Laitinen, lehtori
Vaatetussuunnittelu ja pukutaide
tuomas.p.laitinen [at] taik [dot] fi, (09) 470 30357

Takaisin