Aaltolaisia Festival des Architectures Vives -tapahtumassa

14.06.2011

will_teos.jpgHôtel Baudan de Varennes -piha täyttyy tilasuunnittelun opiskelijoiden Panu Kontkasen, Juha Koskisen, Ilkka Palinperän ja tekstiilitaiteen opiskelijoiden Sanna Pelkosen ja Osmi Koskisen yhteistyönä toteuttamasta ”Will”-tilataideteoksesta. Projektin ohjaajina ovat toimineet professorit Pirjo Kääriäinen ja Pentti Kareoja ja lehtori Heikki Määttänen sekä tekstiilitaiteilija Jaana Reinikainen.

Sisäpihaan suunniteltu tekstiiliteos ”Will” leikittelee auringon kanssa luoden varjoja ja antaa ihmisille rauhallisen tilan pysähtyä. Teos luo pehmeän tunnelman korkeaan ja kapeaan kuilumaiseen tilaan. Sen valkoiset leveät nauhat heräävät eloon tuulen niihin puhaltaessa.

Luonnossa valkoinen yhdistetään ajatukseen nuoruudesta, uudesta ja väliaikaisesta. Tilasuunnittelun ja tekstiilitaiteen opiskelijoiden yhteistyönä syntyneessä teoksessa ajan patinoima tila kohtaa hetkellisyyden; tilataideteoksen, joka on tarkoitettu elämään vain hetken.

Niin kuin henkilöllä on oma tahto, on materiaalilla oma luontonsa - oma tahtonsa. ”Will” on suunniteltu monisuuntaiseksi. Teosta voidaan tarkkailla niin ylhäältä kuin sivuilta sekä alhaalta. Katsoja voi pysähtyä tarkkailemaan teoksen valkoisia risteileviä nauhoja. Tila täyttyy niin vertikaalisesti kuin horisontaalisesti.

Festival des Architectures Vives - Lively Architecture festival järjestetään jo kuudetta kertaa.

Lisätietoja:

http://festivaldesarchitecturesvives.com

Takaisin