Suunnittelukilpailu aaltolaisille ja alumneille: Aallolle lahjoittaneille luodaan kiitokseksi muistomerkki

07.09.2011

Aallon peruspääomaan lahjottaneille haetaan suunnittelukilpailulla muistomerkkiä. Muistomerkillä halutaan antaa näkyvyys lahjoittajille ja jättää visuaalinen jälki historiankirjoihin.

Tulevaisuuden rakentajat –muistomerkin suunnittelukilpailu on avoin Aalto-yliopiston alumneille, opiskelijoille ja henkilöstölle. Kilpailu järjestetään yhteistyössä graafisen suunnittelun ammattilaisten Grafian ja Teollisuustaiteen Liitto Ornamon kanssa.

Suunnittelukilpailun tiedotustilaisuudessa kilpailutuomariston puheenjohtaja, Taideteollisen korkeakoulun dekaani Helena Hyvönen muistutti Aalto-yliopiston peruslähtökohdasta, jossa tiede ja taide kohtaavat talouden ja tekniikan, tasapainoisesti.

- Tästä saamme kiittää sekä rohkeita päätöksentekijöitä että ylipäätään demokraattista koulutusjärjestelmäämme. Muistomerkki on myös Aallolle ominainen tapa kiittää kaikkia lahjoittajia heidän avustaan. Erityiskiitokset saa suomalainen yrityssektori avarakatseisuudestaan.

Muistomerkin tulee ilmentää Aallon tavoitteita, joita ovat monitieteisyys, edelläkävijyys, yhteisöllisyys, kansainvälisyys ja vastuullisuus. Sen tulee olla visuaalisesti ja taiteellisesti erottuva.

- Kilpailu antaa mahdollisuuden myös Aallon opiskelijoille alojen ja koulujen väliseen yhteistyöhön – tähän haluamme erityisesti rohkaista heitä, sanoo Helena Hyvönen.

Sijaintia teokselle ei ole määritelty etukäteen, vaan se neuvotellaan muistomerkin suunnittelijan ja Aalto-yliopiston kesken. Kilpailussa on luvassa rahapalkintoja. Kaksivaiheisen kilpailun ensimmäisen eli luonnosvaiheen ehdotukset tulee jättää lokakuun 31. päivään mennessä. Voittaja julistetaan helmikuun 1. päivänä, ja valmis teos on nähtävissä marraskuussa 2012.

Kilpailutuomariston muodostavat Helena Hyvösen (pj.) ohella rehtori Tuula Teeri ja varainhankintajohtaja Jyri Tawast Aalto-yliopistosta; suunnittelija, arkkitehti Eero Koivisto (kansainvälinen jäsen), sekä graafikko, tutkija Marja Seliger Grafian edustajana ja muotoilija, keramiikkataiteilija Kristina Riska Ornamon edustajana.

Lisätiedot kilpailusivustolla osoitteessa aalto.fi/tulevaisuudenrakentajat

Takaisin