Perinteinen ja designhenkinen huussi kohtaavat Habitaressa

14.09.2011

Suomen Messujen ja Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun järjestämän suunnittelukilpailun teemana oli tänä vuonna Huussi. Kymmenettä kertaa järjestettävän kaksivaiheisen kilpailun finaaliin oli valittu kuusi suunnitelmaa, joista viisi oli toteutettu nähtäville Habitare-messujen Ahead!-alueelle.

Ehdotuksia kaiken kaikkiaan oli tullut hieman yli 100. Kilpailijoiden tehtävänä oli hahmotella kokonaismielikuva ulkokäymälän ja sen esinemaailman arkkitehtonisesta ja muotoilullisesta luonteesta.

Kilpailun voiton vei arkkitehti Yoshimasa Yamadan suunnittelema huussi ”Katosiko oksasi”. Päätuomari, arkkitehti Mikko Heikkinen luonnehti Yamadan ehdotusta perinteisen huussiarkkitehtuurin edustajaksi. Arkkitehti oli luonut hienolla tavalla puitteet hetkelle, jossa saa olla ihan yksin tässä maailmassa. Päätuomari Heikkinen luovutti Yamadalle 8000 euron arvoisen rahapalkinnon.

Kunniamaininnan ja 2000 euron rahapalkinnon sai Aalto-yliopiston alumni Felix Laitinen ehdotuksestaan ”Huussi – koottava puuveistos”. Omaperäinen ehdotus yhdisti huussin ja kasvimaan, jossa huussissa istuva katselee ulos kasvilavojen läpi.

Viiden toteutetun finalistihuussin joukossa olivat lisäksi ehdotukset ”Lyhty”, ”HuHuussi” ja ”Kajaste”. Päätuomarin mukaan kaikissa ehdotuksissa oli hienosti pohdittu valon käyttöä ja vaikutusta. Töihin oli annettu todellinen panos, niin ajallisesti kuin taloudellisesti. Huusseihin voi tutustua Habitare-messuilla loppuviikon ajan.

Habitare-suunnittelukilpailuun voivat osallistua enintään 35-vuotiaat Suomessa toimivat muotoilijat ja arkkitehdit sekä Suomessa muotoilua ja arkkitehtuuria opiskelevat henkilöt ja heidän muodostamansa työryhmät. Habitare-suunnittelukilpailun teema ja päätuomari vaihtuvat vuosittain. Aiemmin teemana ovat olleet muun muassa Kierrätysistuin ja Sauna. Päätuomareina ovat toimineet muun muassa Alfredo Häberli, Sami Rintala, Åke Axelsson ja Jasper Morrison.

 

Lisätietoja kilpailusta:

kilpailun sihteeri Timo Sairi, Aalto-yliopisto, puh. 040 582 6505, timo.sairi [at] aalto [dot] fi

Lisätietoja Habitare-messuista sekä kilpailuohjelman tilaukset:

tiedottaja Maria Rossi, Suomen Messut, puh. 09 150 9316, maria.rossi [at] finnexpo [dot] fi

Takaisin