Professori Yrjö Sotamaalle Shanghain kunniapalkinto

20.09.2011

Aalto-yliopiston emeritusprofessori Yrjö Sotamaa on saanut Shanghain kaupungin myöntämän Magnolia Silver Award -kunniapalkinnon.

Magnolia Award myönnetään ulkomaalaisille, jotka ovat erityisellä tavalla myötävaikuttaneet Shanghain yhteistyösuhteisiin muiden maiden kanssa sekä Shanghain taloudelliseen ja sosiaaliseen kehitykseen.  Professori Yrjö Sotamaalle annetun Magnolia Silver Awardin sai myös 46 muuta ulkomaalaista.

Professori Sotamaa toimi Taideteollisen korkeakoulun rehtorina vuosina 1986−2008 ja professorina syksyyn 2010 saakka. Hän työskentelee tällä hetkellä johtotehtävissä Aalto-yliopiston yhteistyökumppanin Tongjin yliopiston Sino-Finnish Centre -keskuksessa sekä kyseisen yliopiston professorina sekä neuvoa-antavana dekaanina.

Palkinto on henkilökohtainen kunnianosoitus professori Sotamaalle, mutta samalla se tuo mainetta suomalaiselle muotoilulle ja korkeakouluyhteistyölle, joita hän on ansiokkaasti edistänyt Kiinassa.

− Palkinto avaa loistavia uusia mahdollisuuksia Shanghain ja Suomen välisen yhteistyön syventämiselle. Aalto- ja Tongji -yliopistot ovat tämän yhteistyön moottoreita ja lippulaivoja, kertoo Yrjö Sotamaa.

Lisätietoja:
Professori Yrjö Sotamaa
puh. 0500 503 868
yrjo.sotamaa [at] taik [dot] fi

Takaisin