Liisa Pesonen osallistui Aurinkomatkojen suunnittelukilpailuun iloisella mallistolla

23.09.2011

Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun opiskelijoille avautui mahdollisuus osallistua Aurinkomatkojen järjestämään suunnittelukilpailuun.

Haasteena oli suunnitella uudet asut oppaille. Taideteollisen korkeakoulun maisteriopiskelija Liisa Pesonen sijoittui hienosti toiselle sijalle voittaen matkalahjakortin.

Palkintoperusteissa sanottiin suunnittelun olevan iloista, rohkeaa ja raikasta. Mallistoon on paneuduttu huolella ja kohdeajattelu näkyy suunnittelussa selkeästi. Oppaiden asuissa on hienoja yksityiskohtia ja ripaus nostalgiaa.

 - Malliston suunnittelu käynnistyi luontevasti. Lapsena olin vanhempieni kanssa Aurinkomatkojen matkoilla ja muistot matkoilta lähtivät siivittämään suunnitteluprosessia, kuvailee palkinnon voittanut Liisa Pesonen.

Aurinkomatkojen edustajat totesivat vielä palkintoperusteissa, että malliston suunnittelussa oli kuunneltu oppaiden ääntä. Kaikki erilaiset työtilanteet ja ilmasto-olosuhteet olivat otettu huomioon. Materiaalien valintaa oli mietitty pitkälle. Kankaista löytyi erilaisia teknisiä ominaisuuksia, jotka helpottavat oppaan arkea, kiinnostavana esimerkkinä hyttysiä karkottava materiaali.

- Tämä yhteistyö on ollut hieno oppimisprosessi molemmille yhteisöille ja yhteistyö on toiminut hienosti. Koko kilpailu on ollut hedelmällistä molemmille osapuolille, toteaa Taideteollisen korkeakoulun professori Jasmiine Julin-Aro.

- Muistoista kumpuavaa suunnittelutyötä oli hieno tehdä. Tämän kesän kilpailu kruunasi ensimmäisen maisterivuoteni, iloitsee Liisa Pesonen.

 

Lisätietoja:

Oy Aurinkomatkat-Suntours Ltd Ab
Tiina Pyykkö
p. 010-446 7063

Takaisin