Elina Talvensaaren Miten marjoja poimitaan palkinnoille Tanskassa

29.09.2011

Elina Talvensaaren Miten marjoja poimitaan on saanut FEDEORA-palkinnon kansainvälisillä Nordisk Panorama -elokuvafestivaaleilla Tanskan Århusissa.

Tuomariston palkintoperusteissa elokuvaa kehutaan visuaalisesti runolliseksi ja teknisesti erinomaiseksi dokumentiksi.  Elokuva käsittelee mystisellä tavalla palaa yhteiskunnan todellisuudesta ja samanaikaisesti jättää katsojan harkitsemaan dokumentin erilaisia näkökulmia.

Elina Talvensaari on kerännyt menestystä useilla merkittävillä elokuva-alan festivaaleilla.

Elokuva on dokumentaarista elokuvaohjausta opiskelevan Elina Talvensaaren toinen harjoituselokuva Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksella. Miten marjoja poimitaan on elokuva suomalaisesta sydämestä ja globaalin talouden omituisuuksista. Talous on tarua ihmeellisempää. Lapin soille ilmestyy kaukaisia vieraita. ”Miten vieraiden kanssa pärjätään kun marjatkin viiään?”

Nordisk Panorama on Pohjoismaiden suurin lyhyt- ja dokumenttielokuvalle omistettu festivaali, joka järjestetään vuoro vuosittain Malmössä, Reykjavikissa, Bergenissä, Århusissa ja Oulussa.

FEDEORA on Euroopan ja Välimeren alueen kriitikoiden liitto.

Takaisin