Elokuvataiteen projekti vei voiton pitchauskilpailussa

30.09.2011

Syyskuun lopulla järjestetyn ENGAGE-työpajan pitchauskilpailun voittajaksi kruunattiin tänä vuonna Aalto-yliopiston elokuvataiteen käsikirjoituksen opiskelija Anna Ruohosen ja unkarilaisen tuottaja Dora Nedezskyn pitkän elokuvan kehittelyprojekti Letters to Lost Lovers. Pääpalkinto oli 3000 euroa.

Tuomaristo kuvasi Letters to Lost Lovers -elokuvaprojektia raikkaaksi, hauskaksi ja provokatiiviseksi. He olivat vaikuttuneita pitchauksesta ja totesivat sen saaneen erittäin hyvän reaktion niin heidän kuin yleisön keskuudessa.

ENGAGEn toisen perustajan ja Tallinn University Baltic Film and Media Schoolin johtajan, professori Jüri Sillartin muistoa kunnioittaen jaettiin ensimmäistä kertaa palkinto parhaasta visuaalisuudesta elokuvataiteen käsikirjoittaja-ohjaaja Heli Sorjosen kehittelemälle dokumenttielokuvaprojekti Pizzeria Finlandialle.

Elokuvataiteen laitos on ollut ENGAGEssa mukana vuodesta 2009 lähtien. Euroopan unionin MEDIA-ohjelman ENGAGE tukee elokuva-alan koulutusta ja erityisesti pienten maiden elokuvakoulujen kansainvälisen yhteistyön rakentamista. Vuosi vuodelta hankkeiden taso ENGAGEssa on noussut. Alan kansainvälisistä ammattilaisista koostunut paneeli piti vuoden 2011 hankkeiden tasoa erittäin korkeana. Samoin opiskelijoiden hankkeiden esittelytaito on selvästi kohentunut.

- Yksittäisten hankkeiden laadun ohella tärkeää on ennen kaikkea se, että tiiviistä kansainvälisestä yhteistyöstä on tullut opiskelijoiden arkipäivää. Hankittu kansainvälisen yhteistyön kokemus ja kontaktit ovat monen opiskelijan osalta johtamassa ammattimaiseen työskentelyyn elokuvan kansainvälisessä ympäristössä. Kynnys lähteä maailmalle ja etsiä sieltä yhteistyökumppaneita on madaltunut entisestään, jollei kadonnut ihan tykkänään, sanoo elokuva- ja tv-käsikirjoituksen professori Jukka Vieno.

Myös tuotantoyhtiöt ovat osoittaneet kasvavaa kiinnostusta ENGAGEn yhteydessä kehiteltyjä projekteja kohtaan. Vuonna 2012 ENGAGE laajenee Euroopan ulkopuolelle ja mukaan liittyy opiskelijoita ja opettajia sekä Kanadasta että Kiinasta.

- Suomalaisten opiskelijoiden vuotuinen menestys ENGAGEn sisältyvässä hankkeiden pitchaus-kilpailussa on osoitus opiskelijoidemme ja opettajiemme vahvasta ja vakavasta työnteosta, johon sisältyy olennaisena asiana myös uskallus riskeihin ja rohkeus nostaa esille vaikeitakin aiheita ja niiden vaihtoehtoisia käsittelytapoja, toteaa professori Jukka Vieno.

 

Lue lisää ENGAGEsta sivuilta http://www.engage.eu.com/

Takaisin