Cumulus Helsinki 2012: Call for papers avattu

30.09.2011

Aalto-yliopiston taideteollinen korkeakoulu järjestää Cumulus-konferenssin toukokuussa 2012. Osanottajat voivat nyt jättää ehdotuksiaan abstrakteiksi ja esityksiksi konferenssiin, jonka teemana on "Northern World Mandate - Towards Open and Participative Cities”.

Aihe liittyy läheisesti Helsingin World Design Capital 2012 -teemaan “Open Helsinki – Embedding Design in Life”, mutta nyt mennään pintaa syvemmälle ja keskustellaan aiheesta “Open, participative city: how design knowledge can support public services in the development of open, participative city environment”.

Cumulus-konferenssin järjestelytoimikunta on julkistanut abstrakteja/esitelmäehdotuksia koskevan ensimmäisen kutsun seuraavista teemoista:

1. OPEN, INTERACTIVE CITY
2. INNOVATIVE SERVICES

3. DESIGNING SUSTAINABILITY
4. WHAT IS ARTISTIC RESEARCH?
5. DIALOGUE OF ART AND DESIGN IN EDUCATION
6. FUNCTION OF ART IN CONTEMPORARY SOCIETY

Abstraktit/ehdotukset voi jättää verkossa - jättöaika alkaa lokakuun lopulla 2011 ja päättyy 15.11.2011. Konferenssin akateeminen komitea käy läpi ehdotukset ja valitsee niistä tapahtuman abstraktit/esitykset. Akateemisen komitean jäseninä toimivat seuraavat aaltolaiset:

Professori Kari Heiskanen, materiaalitekniikka
Tri Mikko Jalas, liiketalous
Tri Tuuli Mattelmäki, teollinen muotoilu
Professori Teemu Mäki, kuvataiteet
Professori Eija Nieminen, kestävä innovaatio
Professori Maija Rautamäki, maisema-arkkitehtuuri

Helsingin World Design Capital 2012 -teemaan liittyvä Cumulus-konferenssi järjestetään Aalto yliopiston sekä sen taideteollisen korkeakoulun tiloissa Helsingissä ja Espoossa.

Lisätietoja tapahtumasta: http://cumulushelsinki2012.org

Cumulus International Association of Universities and Colleges of Art, Design and Media on ainoa maailmanlaajuinen järjestö, jossa ovat edustettuna taide-, muotoilu- ja media-alan koulutus. Cumulus perustettiin vuonna 1990 ja siihen kuuluu 176 jäsentä 44 eri maasta.

Cumulus on dynaaminen ja joustava akateeminen foorumi, jossa kohtaavat maailman huippukorkeakoulut ja -yliopistot. Kahdesti vuodessa kokoonnutaan jäsenkorkeakoulun järjestämään ja isännöimään kolmipäiväiseen Cumulus-konferenssiin, jossa eri puolilla maailmaa ja eri tieteenaloilla toimivat jäsenet tapaavat ja kuulevat taiteen, muotoilun ja media-alan uusimista ideoista ja tutkimustuloksista.

Lisätietoja järjestöstä: www.cumulusassociation.org

Takaisin