HUS:n Iho- ja allergiasairaalan lastenyksikön sisustus uusiksi opiskelijavoimin

07.10.2011

Suunnitteluun osallistuivat kandidaattiopiskelijat Tuukka Koivisto ja Olli Hannonen.

Keväällä järjestetty suunnittelukilpailu aloitti projektin, jossa Iho- ja allergiasairaalan lastenyksikköön etsittiin uutta ilmettä. Tavoitteena oli luoda lapsille elämyksellinen satumetsä, jossa sairaalakokemukset tuntuisivat mukavammilta ja jännitys unohtuisi. LEO Pharma Oy:n koordinoima hyväntekeväisyysprojekti lastenyksikössä saatiin nyt päätökseen.

Graafiset suunnittelijat Tuukka Koivisto ja Olli Hannonen toteuttivat suunnittelun yhteistyössä keväisen kilpailun voittajan, arkkitehtuurin ylioppilaan (TTY) Milla Vuorisen kanssa.

Sisustussuunnitelman toteutuksesta vastasi Helsingin Maalariammattikoulu, jonka opiskelijat ahkeroivat osastolla talkoohengessä kaksi viikkoa ja loivat yksikön seinille upean mielikuvituksellisia seinämaalauksia. Odotustilan tuolit saivat uuden verhoilun Keskuspuiston ammattiopiston oppilaiden toimesta.

Lastenyksikön ylilääkäri Mika Mäkelä iloitsi sitä miten näinä taloudellisesti kovina aikoina maastamme silti löytyy talkoohenkeä niin maalariopiskelijoilta kuin yrityksiltä ja heidän työntekijöiltään.

- Allergiat ja ihotaudit koskettavat laajaa joukkoa lapsia ja perheitä. Yksikkömme loistava hoitotiimi on ollut innolla mukana seuraamassa ilmeen muuttumista, varsinkin kun tällainen hyväntekeväisyyden kohteena oleminen on harvinaista lasten allergologiassa, Mika Mäkelä kertoo.

Sisustusprojektiin osallistuivat lahjoituksin monet sisustusalan yritykset. Tiloista löytyy nyt myös pelilaitteita ja sarjakuvia, jotta odotusajat eivät tuntuisi niin pitkiltä pienistä potilaista.

Iho- ja allergiasairaalan lastenyksikön uusi ilme

Takaisin