Elokuvataiteen professori Peter von Baghin ”Sodankylä ikuisesti” New Yorkin elokuvajuhlilla

10.10.2011

Peter von Baghin dokumenttielokuva Sodankylä ikuisesti huipentaa kansainvälisen festivaalikierroksensa New Yorkin filmijuhlilla, jossa elokuvan kaikki neljä osaa esitetään tekijän läsnä ollessa tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona 10.-11. lokakuuta.

Manhattanin arvovaltaisessa Lincoln Centerissä järjestettävä festivaali on lajissaan maailman tärkeimpiä: tarkoin valittuun ja rajattuun ohjelmistoon kelpuutetaan vain menneen esityskauden merkittävimmät elokuvat.

New Yorkin filmijuhlien merkeissä Yhdysvaltain huomattavin elokuvalehti Film Comment esittelee syysnumerossaan Peter von Baghin neljä ja puoli tuntia kestävää dokumenttikokonaisuutta Columbian yliopiston professorin Nico Baumbachin artikkelissa laajasti: neljän sivun ja 12 kuvan verran.

”On melko todennäköistä, että ei koskaan tule toista elokuvaa, joka sisältää näin laaja-alaisen elokuvantekijöiden joukon elävän testamentin”, kirjoitti puolestaan elokuvan ”liikealan raamattu” Variety von Baghin dokumentista eteläkorealaisen Jeonjun festivaalinäytöksen yhteydessä.

Sodankylän elokuvajuhlien neljännesvuosisataisen taipaleen tekijävieraiden haastatteluihin keskittyvä Sodankylä ikuisesti on niin harvinainen, ellei ainutlaatuinen teos lajissaan, että sitä on esitetty jo lukuisilla festivaaleilla ympäri maailmaa.

Takaisin