Taideteollisen korkeakoulun jälki näkyy Kultainen Vaatepuu -osastolla Muotimessuilla

21.10.2011

Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun alumnin Sanna Kantolan puolisonsa kanssa perustama laukkumerkki Lumi saa Kultaisen Vaatepuu -muotipalkinnon. Palkinto jaetaan tänään Helsingin Messukeskuksessa alkavilla Muotimessuilla.

Lumi Accessories -yrityksen on perustanut suunnittelijapariskunta Sanna Kantola ja Bruno Beaugrand.

”Olemme kiitollisia ja yllättyneitä Kultaisen Vaatepuun voitosta", Lumin suunnittelija Sanna Kantola kertoo. "Upeaa, että suomalaisia, mutta vahvasti kansainvälisesti toimivia designermuodin tekijöitä muistetaan."

Kultainen Vaatepuu -raati kiittää palkinnon saajaa kaupallisuudesta ja kansainvälisyydestä. Raadin mielestä yritys on suomalaisen omaleimainen. Erityisen tunnustuksen raati antoi yrityksen suomenkieliselle nimelle Lumi, joka soveltuu myös kansainväliseen käyttöön. Yrityksen tuotteet ovat keränneet uskollisen asiakaskunnan kymmenessä vuodessa ja tuotteiden jälleenmyyjiä on nyt jo yli 25 maassa.

Kultainen vaatepuu -osaston ovat suunnitelleet Taideteollisen korkeakoulun muotoilun opiskelijat Hinni Soini ja Henri Halla-aho.

Kultainen Vaatepuu -palkinto on myönnetty vuodesta 1995 korkealaatuisille kotimaisille suunnittelijoille ja yrityksille. Tunnustuspalkinnon ovat saaneet muun muassa Ritva Falla (1999), Oy Turo Tailor Ab (2000), Anne Linnonmaa (2003), Nanso Oy (2004), Joutsen Finland Oy (2008) ja Tiia Vanhatapio (2009).

Kultainen Vaatepuu 2011 -raadissa olivat päätoimittaja Sami Sykkö (raadin puheenjohtaja), ostojohtaja Minna Pirttiaho-Timonen, toimitusjohtaja Satu Mehtälä, Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun professori Pirjo Hirvonen, hallituksen puheenjohtaja Pertti Ratsula sekä tiedottaja Antti Karjunen (raadin sihteeri).

Kultainen Vaatepuu -tunnustuspalkinnon on ideoinut Suomen Messut yhdessä Gloria-lehden, Stockmannin ja tekstiili- ja vaatetusteollisuus ry:n kanssa. Vuosittain jaettava Kultainen Vaatepuu -tunnustuspalkinto myönnetään suomalaiselle yritykselle tai suunnittelijalle, jonka mallisto on korkealaatuinen materiaaleiltaan ja työnsä puolesta, suunniteltu ajan henkeen ja toimivuudeltaan ja käyttöominaisuuksiltaan tarkoituksenmukainen. Lisäksi mallistolla on hyvä hinta-laatusuhde ja se perustuu laatutuotteisiin, joilla on mahdollisimman suuri kotimaisuusaste.

Takaisin