Teollisen muotoilun opiskelijoille kilpailumenestystä Helpotus-muotoilukilpailussa

26.10.2011

Taideteollisen korkeakoulun teollisen muotoilun koulutusohjelman 3.vuosikurssin opiskelijoiden kilpailutyö Särmä sai Helpotus-muotoilukilpailussa toisen palkinnon.

Verna Kaipainen, Sami Kiviharju, Lassi Leino ja Matti Pekonen saivat palkinnoksi 4000 euroa. Tuomaristo päätti yksimielisesti jakaa 10 000 euron palkintosumman kahden vahvan työn kesken.

Kilpailu oli aivoin kaikille Suomessa asuville muotoilijoille ja muotoilunopiskelijoille. Siinä pyrittiin löytämään teolliseen valmistukseen ja myyntiin sopiva WC- ja kylpyhuonetilojen apuvälinetuotesarja, joka soveltuisi Skanska Kotien sisustustuotevalikoimaan sekä Avaavan tuottamaan ja myymään tuotevalikoimaan.

Apuvälineiden tuli muodostaa yhtenäinen, toisiinsa sopiva tuotesarja, johon kuuluvat wc-tukikaidepari eri pituuksilla, seinään kiinnitettävä tukikahva eri pituuksilla sekä seinäkiinnitteinen suihkuistuin.

Helpotus-muotoilukilpailu oli kaksivaiheinen ja toiseen vaiheeseen valittiin kuusi työtä: Kiila, Napapiiri, Orbit, Otteet, Silma ja Särmä. Toisessa vaiheessa kilpailijoiden toivottiin kehittävän suunnitelmia eteenpäin muotoilullisesti sekä materiaalitutkimuksen, valmistettavuuden ja käytettävyyden kannalta sekä täydentävän työtään myös tilallisella idealla. Lisäksi kaikille töille oli annettu omat kehittämisalueensa.

Voittajatyöt julkaistaan vuoden 2012 aikana järjestettävän näyttelyn yhteydessä.

Lisätietoja http://www.avaava.fi/helpotus-muotoilukilpailu

Takaisin