Shanghain Sino-Finnish Centre juhlii ensimmäistä toimintavuottaan

02.11.2011

Sino-Finnish Centre juhlii ensimmäistä vuosipäiväänsä 2. marraskuuta. Samalla avataan ensimmäinen Cumulus Lab ja juhlitaan Aalto-Tongji Design Factoryn tilojen laajennusta.

Sino-Finnish Centre on Tongjin yliopiston ja Aalto-yliopiston vuonna 2010 perustama kansainvälinen yhteistyöfoorumi. Sen perustamisen ensimmäisen vaiheen muodosti Aalto-Tongji Design Factory, joka aloitti toimintansa hieman yli vuosi sitten.

Aalto-Tongji Design Factoryn tavoitteena on kehittyä kansainvälisen innovaatio-osaamisen keskukseksi ja moottoriksi. Se on avoin innovaatioympäristö, joka perustuu monialaiseen ja kansainväliseen yliopistojen ja teollisuuden yhteistyöhön ja soveltaa Otaniemessä toimivan Aalto Design Factoryn kokemuksia ja toimintaperiaatteita.

Aalto-Tongji Design Factory toimii yhteistyöfoorumina ja edistää uudenlaisten oppimismahdollisuuksien ja koulutusprosessien luomista.  Sen koulutustarjontaan kuuluu muun muassa viikoittaisia asiantuntijaluentoja, kansainvälisiä työpajoja, kursseja, kaksoistutkinto-ohjelmia (International Design Business Management, IDBM) ja liikkuvuuskursseja (Aalto on Tracks, Tongji on Tracks). Parhaillaan keskustellaan myös Aallon ja Tongjin yliopiston yhteisten tohtoriopintojen aloittamisesta.

Cumulus Lab aloittaa Shanghaissa 2.11.2011

Cumulus-verkoston hallitus päätti kokouksessaan syyskuussa 2011 tukea sellaisten paikallisten foorumien perustamista, jotka edesauttavat kasvavan jäsenistön pääsyä edullisiin koulutus-, tutkimus- ja käytännön ohjelmiin, joita toteutetaan teollisuuden, liike-elämän ja muun yhteiskunnan yhteistyönä. Ensimmäinen Cumulus Lab päätettiin perustaa Kiinan Shanghaihin, ja sitä isännöi Cumulus-verkostoon kuuluva Tongjin yliopisto.

Uusi Cumulus Lab on Shanghain alueella toimiva foorumi, joka luo aktiivisia yhteyksiä alueella toimivien parhaiden yliopistojen, yritysten ja järjestöjen välille. Cumuluksen jäsenet voivat käyttää foorumia osallistaakseen paikallisia yliopistoja sen toimintaan. Shanghain Cumulus Lab auttaa Cumulus-verkoston jäseniä luomaan yhteyksiä verkoston kiinalaisiin jäseniin ja kehittämään niiden kanssa yhteistä ja vastavuoroista toimintaa.

Tongjin Cumulus Lab on konkreettisten yhteistyötilojen verkoston ensimmäinen piste. Se kannustaa Cumulus-verkoston jäseniä käsittelemään ja jakamaan alueellisia erityispiirteitä ja kehittämään alueellisia ohjelmia maailmanlaajuisessa kontekstissa. Cumulus Lab toimii Aalto-Tongji Design Factoryn, Tongjin Sino-Finnish Centren ja Aalto-yliopiston tiloissa.

Lisätietoja:
Eija Salmi, eija.salmi [at] aalto [dot] fi
Kansainvälisten asioiden päällikkö
Aalto-yliopiston taideteollinen korkeakoulu

Takaisin