Kuvataiteilijoiden Mikko ja Terhi Sallisen installaatio KOBE Biennaalissa Japanissa

17.11.2011

Helsinkiläisten kuvataiteilijoiden Mikko ja Terhi Sallinen installaatio "Ten Thousand Thoughts" on ollut yleisön nähtävillä KOBE Biennaalissa Japanissa kahden kuukauden ajan.

Teos palkittiin tuomariston erikoispalkinnolla KOBE Biennaalin Art in a Container International Competition -kuvataidekilpailussa. Palkinnon suuruus on 1 000 000 jeniä (noin 10 000 euroa). Mikko Sallinen on Taideteollisen korkeakoulun taiteen laitoksen jatko-opiskelija.

"Ten Thousand Thoughts" -työ on tila, joka koostuu lähes 4000 väritetystä valokuvasta, jotka on valaistu taustavalolla. Teos lähestyy yhteisötaidetta, sillä valokuvat kerättiin Facebookin ja sähköpostin avulla ympäri maailmaa. Osanottajia pyydettiin lähettämään valokuva jostakin asiasta, jonka he näkevät päivittäin. Teosta voi tarkastella yhtenä kokonaisuutena tai yksittäisinä kuvina - ajatuksina. Tekijöitä on kiehtonut teoksen mikro- ja makromaailmojen suhde.

Kilpailuun osallistui 289 työtä 16 maasta. Kilpailussa kukin osanottaja sai käytettäväkseen rahtikontin kokoisen tilan. Näyttelyyn pääsi mukaan 25 työtä. Ensimmäinen KOBE Biennaali järjestettiin vuonna 2007.

Osia teoksesta on esillä S-Galleriaikkunassa Helsingissä 9.1.–5.2.2012.

Lisätietoja:

KOBE Biennaalin video teoksesta ”Ten Thousand Thougst”
http://www.youtube.com/watch?v=mbAWl_tNPwE&feature=share

Mikko Sallinen, mikko.j.sallinen [at] aalto [dot] fi

Takaisin