Professorinimityksiä Taideteollisessa korkeakoulussa

01.12.2011

Pietari KoskinenProfessor of Practice -tehtävään (elokuvataide, äänisuunnittelu) elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksella nimitetään taiteen maisteri Pietari Koskinen 1.1.2012 alkaen viiden vuoden määräajaksi. Kolmesti parhaasta äänisuunnittelusta Jussi-palkitulla Koskisella on laaja kokemus niin pitkien fiktioelokuvien, dokumenttielokuvien kuin tv-elokuvien ja -sarjojen äänisuunnittelusta. Jussi-palkintojen lisäksi Koskisen työ on palkittu muun muassa Suomi-palkinnolla. Pietari Koskinen on toiminut vierailevana opettajana monissa alan oppilaitoksissa kuten Taideteollisessa korkeakoulussa, Teatterikorkeakoulussa ja Lahden Muotoiluinstituutissa.

 

Heinanen_Saku.jpgProfessor of Practice -tehtävään (graafinen muotoilu ja visuaalinen viestintä) median laitoksella nimitetään taiteen maisteri Saku Heinänen viiden vuoden määräajaksi. Saku Heinänen on graafinen suunnittelija ja kirjainmuotoilija. Hänellä on pitkä kokemus suomalaisten aikakaus- ja sanomalehtien suunnittelusta sekä toimituksen AD:na että vapaana konsulttina. Heinänen on myös suunnitellut visuaalisia ilmeitä yrityksille, yhteisöille ja tapahtumille sekä tehnyt julisteita, levyn- ja kirjankansia sekä kirjataittoja. Saku Heinänen on opettanut tuntiopettajana ja lehtorina Taideteollisessa korkeakoulussa julkaisusuunnittelua, typografiaa ja kirjainmuotoilua.

 

Jyrki ParantainenProfessor of Practice -tehtävään (nykyvalokuvaus) median laitoksella nimitetään taiteen lisensiaatti Jyrki Parantainen, alkaen 1.8.2012, viiden vuoden määräajaksi. Jyrki Parantainen on toiminut Taideteollisessa korkeakoulussa valokuvataiteen laitoksella vuodesta 1992 ohjaten kursseja ja workshopeja ja professorina vuodesta 2006. Parantaisen työt ovat olleet esillä lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä niin kansainvälisesti kuin kotimaassa. Jyrki Parantainen on mukana Helsinki Schoolin toiminnassa. Helsinki School tekee suomalaisten valokuvataiteilijoiden töitä tunnetuksi laajoissa näyttelykiertueissa ympäri maailmaa.

Takaisin