Taideteollisen korkeakoulun dekaani Helena Hyvönen Full Professor -tasolle

01.12.2011

Helena HyvönenHelena Hyvönen on toiminut Taideteollisessa korkeakoulussa tekstiilitaiteen professorina vuodesta 1998 alkaen. Hänet valittiin Muoti- ja tekstiilitaiteen osaston johtajaksi vuonna 1999, minkä jälkeen hän siirtyi Muotoiluosaston johtoon vuonna 2003. Taideteollisen korkeakoulun rehtoriksi Hyvönen valittiin 1.4.2008. Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun dekaanin tehtävissä Hyvönen aloitti vuoden 2010 alusta.

Helena Hyvönen on toiminut kansainvälisissä tehtävissä teollisuuden, kaupan, järjestöjen ja yliopistoyhteistyön alueilla. Helena Hyvönen on toiminut aktiivisesti muotoilun ja tekstiilisuunnittelun alan toiminta- ja koulutusmahdollisuuksien kehittämiseksi erilaisissa toimielimissä.

Helena Hyvönen on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1974, minkä jälkeen hän toimi suomalaisen tekstiiliteollisuuden palveluksessa suunnittelijana sekä johtotehtävissä pääsuunnittelijana ja mallistopäällikkönä. Helena Hyvösen taiteellisen toiminnan erikoistumisala on niin ikään teollinen tekstiilisuunnittelu. Hänen suunnittelemiaan teollisia tekstiilejä sekä uniikkeja taidetekstiilejä on nähtävissä lukuisissa julkisissa tiloissa.

Takaisin