Lumikko ja Miten marjoja poimitaan palkittuina ja kiertueelle Latinalaiseen Amerikkaan

01.12.2011

Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun elokuva- ja lavastustaiteen laitoksen menestystä jo useasti niittäneet dokumentaariset elokuvat ovat päässeet jälleen palkinnoille.

Toissa viikonloppuna päättyneillä Bukarestin kansainvälisillä festivaaleilla Romaniassa Elina Talvensaaren Miten marjoja poimitaan palkittiin parhaasta kuvauksesta. Elokuvan on kuvannut elokuvataiteen laitoksella elokuvausta opiskeleva Joonas Pulkkanen. Palkintona on 2000 euron arvosta 35mm filmiä, jonka luovuttaa Kodak.

Oulun kansainvälisillä Lasten- ja nuorten elokuvafestivaaleilla viime viikonloppuna Miia Tervon elokuva Lumikko voitti Katso minuun… -palkinnon. Evankelis-luterilaisen kirkon mediasäätiön Katso minuun… -palkinnon arvo on 1500 euroa. Palkinnolla halutaan tukea kotimaista lasten- ja nuortenelokuvaa sekä kannustaa elokuvantekijöitä kristillisen vastuun ja arvomaailman pohdintaan.

Katso minuun… -palkinnon tuomari, ohjaaja Iiris Härmä kommentoi valintaansa seuraavasti:

- Elokuva kulkee rakkaudenkaipuun kentällä ja muistuttaa siitä, miten tärkeää on rakastaa ja arvostaa myös itseään. Assosiatiivisen kuvaston avulla elokuva herättää henkiin hetken, jolloin nuori ihminen kohtaa omassa elämässään kysymyksiä moraalista ja vastuusta omista teoistaan. Hetki on kipeä, mutta se on myös kasvun paikka. Elokuvan dialogissa toteutuva kohtaaminen tuo elokuvaan toivon ja muistutuksen siitä, että me emme ole täällä yksin, vaan voimme auttaa ja tukea toinen toisiamme kasvamaan.

- On mahtavaa, jos Lumikko näin löytää uusia nuoria katsojia. On todella mahtavaa, jos joku nuori tunnistaa siitä jotain. Lasten elokuvahan se ei ole, mutta nuoria olen sitä tehdessäni ajatellut. Joten terveiset nuorille, kiitos!, kiitteli palkittu ohjaaja Miia Tervo.

DocPoint-maailmankiertue jatkuu Latinalaisessa Amerikassa

Kesällä 2011 New Yorkista alkanut DocPointin suomalaista dokumenttielokuvaa esittelevä maailmankiertue jatkaa seuraavaksi Latinalaiseen Amerikkaan. Chilessä, Argentiinassa, Perussa, Uruguayssa ja Meksikossa nähdään syksyn ja talven aikana useita kotimaisia DocPointissa vuosien varrella esitettyjä dokumenttielokuvia. Lisäksi suunnitteilla on elokuvaesityksiä Brasiliassa ja Portugalissa.

Portugalinkielisessä sarjassa nähdään elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksen elokuvat Miten marjoja poimitaan ja Lumikko.

Takaisin