Lukukauden päättäneessä publiikissa jaettiin useita tunnustuksia

20.12.2011

Maanantaina pidetyssä Taideteollisen korkeakoulun publiikissa 92 taiteen kandidaattia, maisteria ja tohtoria sai todistuksen. Juhlallisuuksiin osallistui 60 valmistuvaa.

Valmistuville pitämässään puheessaan dekaani Helena Hyvönen korosti opiskelun aikana luodun verkoston merkitystä:

- Kansainvälisyys ja muiden kulttuurien ymmärrys on ehtinyt tulla teille tutuiksi opintojenne aikana. Olette saaneet opiskella yhdessä Suomen kansainvälisimmistä yliopistoista, joka on antanut teille mahdollisuuden hyödyntää koulumme mittavaa kansainvälistä yliopistoverkostoa.

Helena Hyvönen puhui Aalto-yliopiston kahdesta viimeisestä vuodesta, jotka ovat teettäneet kovasti töitä ja tuoneet haasteita, mutta olleet täynnä innostavia aloitteita ja tapahtumia.

- Tämän vuoden suuri haaste on ollut valmistella Taideteollisen korkeakoulun ja arkkitehtuurin laitoksen yhdistymistä Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluksi. Syksyn ajan on keskusteltu vilkkaasti uuden korkeakoulumme nimestä. Uuden koulun nimen löytymiseksi avattiin nimikilpailu ja jury nimettiin. Nimiprosessi herätti paljon arvostelua ja aktivoi ennennäkemättömästi. Tässä yhteydessä kiitän teitä kaikkia niin opiskelijoita kuin henkilökuntaa aktiivisesta osallistumisesta nimikeskusteluun.

Tunnustuksia ja stipendejä

Publiikissa jaettiin myös stipendejä hyvin ansioituneille opiskelijoille. Taideteollisen korkeakoulun tukisäätiön 1000 euron arvoisen Yrjö Sotamaa -stipendin sai kansainvälisesti menestynyt Iris Olsson, joka valmistui elokuva- ja lavastustaiteen laitokselta dokumentaarisesta elokuvasta.

Perusteluissa sanottiin Iris Olssonin tarttuneen töissään kansainvälisestikin merkittäviin aiheisiin ja osoittaneen aiheen käsittelyssä poikkeuksellista taitoa, kypsyyttä ja rohkeutta. Hänen kolmen dokumenttielokuvan Burden of my Heart, Between Dreams ja Summerchild saama kansainvälinen festivaalimenestys kertoo kansainvälisen tason taiteilijasta, jolla on selkeä ja yksilöllinen ote työhönsä.

Median laitoksen tunnustukset jaettiin erinomaisesta opinnäytetyöstä. Laitoksen edustaja Rasmus Vuori jakoi tunnustukset uuden median maisteriopiskelijoille Svetlana Marasille ja Ramyah Gowrishankarille.

Taiteen laitos myönsi tunnustukset viidelle opiskelijalle erinomaisesta opinnäytetyöstä. Koulutusohjelmajohtajat Merja Rastas, Teemu Mäki ja Stefan Sonvilla-Weiss jakoivat tunnustukset Taneli Luotoniemelle, Kari Vehosalolle, Toshie Takeuchille, Antti Katajaiselle ja Tristan Hamelille.

Opiskelijajärjestö TOKYO jakoi 1500 euron tunnustuksen, joka katettiin Kipsari-opiskelijaravintolan toiminnasta saaduilla tuloilla. Tunnustus meni Laura Merzin taideprojektille nimeltä Kanirukka. City-kanien ja ihmisen rinnakkaiseloa ja ekologisuutta pohtinut työ oli raadin mukaan hyvin laadittu ja aihe kiinnostava.

Takaisin