Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu aloitti toimintansa vuodenvaihteessa

02.01.2012

Entinen Aalto-yliopiston taideteollinen korkeakoulu ja insinööritieteiden korkeakoulun arkkitehtuurin laitos muodostavat nyt yhdessä Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun.

Toiminta alkoi vuodenvaihteessa 1.1.2012.

Korkeakoulun dekaanina toimii professori Helena Hyvönen. Hyvönen on toiminut dekaanina jo Taideteollisessa korkeakoulussa.

Uuden korkeakoulun nimestä päätti Aalto-yliopiston ja uuden korkeakoulun johdon, asiantuntijoiden, opiskelijoiden sekä alumniedustajan muodostama nimijury syksyllä avoinna olleen nimikilpailun päätyttyä. Korkeakoulun nimen englanninkielinen versio on Aalto University School of Arts, Design and Architecture ja ruotsin kielellä Aalto-universitetets högskola för konst, design och arkitektur.

- Uusi koulu on Aalto-yliopistolle upea tilaisuus vahvistaa yliopiston profiilia ja kansainvälistä kiinnostavuutta. Humanistis-kulttuuriseen traditioon ja ympäristöön liittyvän opetuksen ja tutkimuksen yhdistäminen samaan korkeakouluun on myös yhteiskunnan kannalta tärkeää. Samalla se vahvistaa arkkitehtuurin, taiteen, median ja muotoilun asemaa suomalaisessa yhteiskunnassa, kulttuurissa ja taloudessa, toteaa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Helena Hyvönen.

Uuden korkeakoulun verkkosivuja päivitetään tammi-helmikuun aikana.

Takaisin