Aalto Garden Otaniemi -opiskelijakilpailun voitti Uomapuisto

30.01.2012

Otaniemen kampusalueelle nousee vuonna 2012 uusi kampuspuutarha.

Aalto-yliopiston ympäristötaiteen ja maisema-arkkitehtuurin koulutusohjelmat järjestivät kilpailun, jonka tavoitteena oli luoda visuaalisesti korkeatasoinen kampuspuutarha-alue, joka vahvistaa Aalto-yliopiston yhteisöllisyyttä ja luo edellytykset laadukkaalle ja monipuoliselle oppimisympäristölle.  Kilpailu oli avoin kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille.

Kilpailijoiden tehtävänä oli laatia ennakkoluuloton, toteuttamiskelpoinen sekä kestävän kehityksen ja alueellisen hyvinvoinnin periaatteet huomioonottava suunnitelma, joka sisältää myös alueen käyttö- ja toimintaperiaatteet. Kampuspuutarha toteutetaan Otakaaren ja Rakentajanaukion väliselle alueelle. 

Aalto Garden Otaniemi  -opiskelijakilpailun tuomaristo valitsi yksimielisesti kilpailun 2. vaiheen ehdotuksista seuraavat kolme nimimerkkiä palkittavaksi:

I Palkinto  5000€, UOMAPUISTO, tekijä maisema-arkkitehtuurin opiskelija Sofia Tigerstedt

Ehdotus noudatti annettuja ohjeita parhaiten ja siinä oli tasapainoinen kaupunkipuutarhan jäsentely. Ratkaisu on realistinen ja myös toimintaidea oli hahmoteltu monipuolisesti. Ehdotus lisää toimintaa alueelle ja tukee yhteisöllisyyttä. Ehdotus on kehityskelpoisin toteutettavaksi.

II Palkinto 2000€, PILKE-PUISTO, tekijä  maisema-arkkitehtuutin opiskelija Elsi Lehto

Ehdotuksessa alue oli toiminnallisesti jaoteltu luontevasti erilaisiin paikkoihin, jotka loivat miellyttävän tunnelman ja ilmeen esim. valaistuksen osalta.

III Palkinto 1000€, AALLON KANSI, tekijä maisema-arkkitehtuurin opiskelija Veera Tolvanen

Ehdotus oli runsas ja sisälsi paljon jännittäviä toimintamalleja, muun muassa maisema- ja koelaboratorion.

Tuomaristo päätti myös lunastaa viisi muuta 2. vaiheen ehdotusta.

Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi Aalto-yliopistosta professori Jorma Kyyrä. Muut tuomariston jäsenet ovat Aalto-yliopistosta suunnittelija Meri Löyttyniemi, ympäristötaiteen professori Markku Hakuri, maisema-arkkitehtuurin professori Jyrki Sinkkilä, maisema-arkkitehti Emilia Weckman, projektikoordinaattori Kaisa Kivelä sekä johtava toimitilapäällikkö Raija Valtiala, Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:stä toimitusjohtaja Kari Kontturi ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnasta hallituksen puheenjohtaja Voitto Kangas.

Aalto Garden Otaniemi on osa Espoon kaupungin kolmiosaista kaupunkiviljelyhanketta, joka sijoittuu ns. T3-alueelle (Tapiola–Otaniemi–Keilaniemi).

Aalto Garden Otaniemi on osa Aalto-yliopiston World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmistoa, Living+, http://living.aalto.fi.

Lisätietoja:

Inka Finell (kilpailua koskevat kysymykset) Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu puh. 050 550 6251 inka.finell [at] aalto [dot] fi

Jorma Kyyrä, professori
+358505639146jorma.kyyra [at] aalto [dot] fi (
jorma.kyyra@aalto.fi
)

Aalto-yliopiston Helsinki World Design Capital 2012 -hankkeita koskevat kysymykset:

Kaisa Kivelä
projektikoordinaattori
p. 050 564 9253kaisa.kivela [at] aalto [dot] fi (
kaisa.kivela@aalto.fi
)

Takaisin