Aalto-yliopiston taideteollinen korkeakoulu läpäisi auditoinnin hyväksytysti

06.02.2012

Korkeakoulujen arviointineuvosto päätti kokoukseen viime perjantaina, että Aalto-yliopiston taideteollinen korkeakoulu täyttää laadunvarmistusjärjestelmän kokonaisuudelle ja perustehtävien laadunvarmistukselle asetetut kriteerit.

Korkeakoulujen arviointineuvosto (KKA) päätti vuonna 2009 auditointiryhmän esitykseen ja auditointiraporttiin perustuen, että Taideteollisen korkeakoulun laadunvarmistusjärjestelmässä oli puutteita suhteessa auditointikriteereihin. Arviointineuvoston päätös edellytti uusinta-auditointia.

Syksyllä 2011 toteutetun uusinta-auditoinnin tavoitteena oli arvioida, miten korkeakoulu on edennyt laadunvarmistusjärjestelmänsä kehittämisessä. Korkeakoulun menettelytapojen nähtiin nyt muodostavan toimivan järjestelmän, jota oli kehitetty määrätietoisesti ja systemaattisesti kahden viime vuoden aikana. Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun katsottiin täyttävän laadunvarmistusjärjestelmän kokonaisuudelle ja perustehtävien laadunvarmistukselle asetetut kriteerit.

– Korkeakoulun laatutyön myötä toimintamme on selkeytynyt ja olemme panostaneet asioiden dokumentointiin. Laatukäsikirja ja toimintakäsikirjat ovat hyvä lähtökohta uuden korkeakoulumme toiminnan kehittämiselle, kun hiomme yhteen käytäntöjä arkkitehtuurin laitoksen kanssa. Korkeakoulumme laatutyön vahvuutena on sitoutunut johto, henkilökunta ja opiskelijat. Tästä on hyvä jatkaa, dekaani Helena Hyvönen iloitsee.

Aalto-yliopiston taideteollinen korkeakoulu ja insinööritieteiden korkeakoulun arkkitehtuurin laitos muodostivat yhdessä Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun 1.1.2012.

Lisätietoa auditoinnista Korkeakoulujen arviointineuvoston sivuilla(linkki: http://www.kka.fi/). Arviointiraportti on luettavissa arviointineuvoston verkkosivuilla 6.2.2012 alkaen.

Takaisin