Katja Orraiselle Lappsetin stipendi parhaasta maisema-arkkitehtuurin diplomityöstä

29.02.2012

Maisema-arkkitehti Katja Orrainen Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun arkkitehtuurin laitokselta sai vuoden 2011 Lappset Group Oy:n stipendin diplomityöstään HEINÄPUISTO – Koristeheinien käyttö viheralueilla.

Katja Orraisen diplomityössä tarkastellaan koristeheiniä ja niiden käyttöä. Lisäksi työssä on laadittu suunnitelma Tampereen Heinäpuistoksi.

Työn tutkielmaosuudessa on kartoitettu koristeheinien ominaisuuksia, ja erityisesti Suomessa käyttökelpoisia lajeja. Näkökulma on maisema-arkkitehdin ja painottuu erityisesti kasvien esteettisiin arvoihin ja kestävyyteen.

Selvitystyön tavoitteena on ollut tuoda suunnittelualalle lisätietoa ajankohtaisesta aiheesta, ja toisaalta tuottaa tietoa oman suunnittelutehtävän pohjaksi ja avuksi. Työssä kootut tiedot voivatkin toimia “suunnittelukäsikirjana” heinien käyttöön Suomen olosuhteissa ja erityisesti rakennetuilla viheralueilla. Suunnitelma muodostaa eräänlaisen case-tarkastelun, jossa toteutussuunnittelu-projektin yhteydessä on syvennytty puiston keskeisenä teemana käytetyn materiaalin ominaisuuksiin.

Työssä on tartuttu ajankohtaiseen aiheeseen. Heinien käyttö viheralueilla on kasvava trendi, eikä nykyisin olemassa oleva kirjallisuus juuri tuo vastauksia tiedon soveltamiseen Suomen olosuhteissa. Työ tuo ajankohtaiseen teemaan tarpeellista lisätietoa suunnittelijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Lappset Group Oy on myöntänyt vuodesta 2006 lähtien vuosittain stipendin palkintona parhaalle maisema-arkkitehtuurin diplomityölle. Valinnan tekee Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitos.

Lisätietoja:
- Maisema-arkkitehtuurin tutkinto-ohjelma Pirkko Hiort af Ornäs, etunimi.sukunimi [at] aalto [dot] fi
- Leikkijohtaja Risto Ikäheimo, Lappset Group Oy, etunimi.sukunimi [at] lappset [dot] com

Lähde Lappset Group Oy

Takaisin