Suomen Kulttuurirahasto palkitsi kulttuuriteoista valokuvaaja Sanna Kanniston

29.02.2012

Suomen Kulttuurirahasto myönsi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumnille, valokuvaaja Sanna Kannistolle ja Kauppakorkeakoulun taloustieteen professori Matti Pohjolalle 30 000 euron palkinnot merkittävistä kulttuuriteoista.

Valokuvaaja Sanna Kannistolle palkinto myönnettiin tieteen ja taiteen yhdistämisestä, luonnon ihmeiden kuvaamisesta.

Suomen Kulttuurirahasto jakoi vuoden 2012 apurahat ja palkinnot, yhteensä 21,3 miljoonaa euroa, vuosijuhlassaan 27.2. Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö, joka tukee suomalaista kulttuurielämää myöntämällä apurahoja.

Sanna Kannisto, kuva. Juha NenonenValokuvaaja Sanna Kannisto

Valokuvaaja Sanna Kannisto (s. 1974) valmistui taiteen maisteriksi taideteollisen korkeakoulun valokuvaustaiteen laitokselta vuonna 2002. Hän on 1990-luvun lopulta lähtien työskennellyt säännöllisesti usean kuukauden jaksoja biologien tutkimusasemilla Latinalaisessa Amerikassa. Kannisto rakentaa sademetsän hankalissa
kenttäolosuhteissa pieniä studioita, joissa tekee kuvauksiaan.

Sanna Kannisto on nuoresta iästään huolimatta kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaisia valokuvaajia. Suomessa hän on ollut näytteillä vain harvakseen (mm. Hippolyte 2002, Korjaamo 2008, Kalhama & Piippo 2011). Ulkomailla hänen teoksiaan on ollut sen sijaan esillä viime vuosien aikana useissa näyttelyissä, lähes 30 maassa.

Kanniston valokuvia kuuluu useisiin julkisiin koti- ja ulkomaisiin kokoelmiin. Hän on ensimmäinen suomalainen valokuvaaja, joka on päässyt merkittävän valokuvakustantamo Aperturen kustannusohjelmaan.

Lisätietoja:
Sanna Kannisto, puh. 040 556 3594

Takaisin