Masters of Aalto nousee Jätkäsaareen

02.03.2012

Koko Aalto-yliopiston laajuiseksi kasvanut Masters of Aalto -tapahtuma (MoA) järjestetään 9.5.–3.6.2012. Jätkäsaareen nousee näyteikkuna tulevaisuuteen, kun Aalto-yliopiston vastavalmistuneet esittelevät osaamistaan.

Esillä on lähes 120 taiteen maisterin, ekonomin ja diplomi-insinöörin opinnäytteet. Tapahtuman tilana toimii Lars Sonckin piirtämä 100-vuotias varastorakennus Jätkäsaaren rannassa.

MoAn palikat kootaan yhteen pitkälti opiskelijavoimin. Aaltolaiset toteuttavat tapahtuman arkkitehtuurin, visuaalisen ilmeen, markkinoinnin, sosiaalisessa mediassa näkymisen ja valokuvauksen. Työryhmä on hyvin kansainvälinen, tekijöitä on muun muassa Intiasta, Meksikosta ja Japanista.

Näyttelyn kuraattorina toimii Maaretta Jaukkuri, Trondheimin yliopiston Art and Common Space -koulutusohjelman professori. Jaukkuri on aiemmin työskennellyt Kiasman intendenttinä ja ollut monien kansainvälisten näyttelyiden kuraattorina tai juryn jäsenenä.

– MoAan valmistautumisen yhteydessä minulle on selvinnyt, että lähes kaikki tehtävät, joita Aalto-yliopistossa tehdään, on suunnattu tulevaisuuteen, Jaukkuri kuvaa. – Eli miten arjesta, maailmasta ja elämästä voidaan usein pienin muutoksin tehdä parempaa, toimivampaa ja kauniimpaa, mutta myös tietoisempaa.

MoAn teemana on: Eilisen tulevaisuus tänään. Aalto-yliopiston vastavalmistuneet katsovat luottavaisesti tulevaan – tulevaisuuden tekijät ovat jo läsnä.

Näyttelyn lisäksi MoA kutsuu kävijänsä toukokuussa mukaan yleisötilaisuuksiin, seminaareihin, elokuvanäytöksiin ja työpajoihin.
MoA on osa Aalto-yliopiston World Design Capital -vuoden Living+ -ohjelmistoa.

Seuraa MoAn etenemistä osoitteessa www.moa.fi

Lisätietoja:
Tuottaja Katri Winqvist, katri.winqvist [at] aalto [dot] fi, puh. 050 591 4314

Takaisin