Laiturilla esillä opiskelijoiden visioita taukopaikoista Östersundomiin

07.03.2012

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston info- ja näyttelytila Laiturilla avautuneessa näyttelyssä esitellään arkkitehtiopiskelijoiden suunnitelmia kolmen taukopaikan sarjasta Hältingträsk-lammen rannalle Östersundomiin.

Aalto-yliopiston ensimmäisen vuosikurssin arkkitehtiopiskelijat saivat tehtäväkseen sijoittaa luonnontilaisen lammen ympäristöön kolme taukopaikkaa. Kaupunkisuunnitteluviraston Östersundom-projektin arkkitehti Maria Isotupa arvioi näyttelyssä esillä olevat 50 opiskelijan työt. 

- Erityisesti Sipoonkorven virkistysalueen tulevaisuuden laajempi ja aktiivisempi käyttö huomioon ottaen työt olivat raikkaita esimerkkejä siitä, miten monenlaisilla tavoilla voi virkistysalueita käsitellä, ja mitä kaikkea pienilläkin eleillä niihin voisi kehitellä. 

Landbon itäpuolella sijaitseva Hältingträsk on Sipoonkorven suosituimpia virkistys- ja retkikohteita ja alue toimii kaupungin sisäisenä puistona. Alue on sekoitus arvokkaita luonnontilaisia, jyrkkäpiirteisiä kallioalueita ja näiden välisiä metsiä ja soita. 

- Aina ei retkeilypaikoille tarvitse ajatella peruslaavuratkaisua, vaan koko uuden Östersundomin Sipoonkorven kehittely voisi lähteä luovemmasta ”vaeltaa – katsoa – pysähtyä” teeman käsittelystä, johon opiskelijoiden työt antavat hyvät eväät, Isotupa ehdottaa. 

- Näyttelyssä esillä olevat suunnitelmat ovat ennen kaikkea luovia konsepteja, kiittelee arkkitehti.

Vierailija voi esimerkiksi kokea Hältingträskin vedenpinnan riippusillalta sekä kiivetä kallionseinämää kiiltävillä porrasaskelmilla.


VAELLA, PYSÄHDY, KATSO - 3 taukopaikkaa Hältingträskin rannalle 
näyttely avoinna 6.-24.3. Laiturilla (Narinkka 2, vanha linja-autoasema)
avoinna ti-pe klo 10-18, la klo 12-16

Lisätiedot näyttelystä:
lehtori Jenni Reuter, p. 050 305 57 04
näyttelykoordinaattori Anu Hämäläinen, p. 310 37440

Takaisin