Aalto-yliopiston Habitare-osasto keskittyy ruokaan ja keittiövälineisiin

11.09.2014

Counterculture-projekti on yhdessä Savo Oy:n kanssa toteutettu tuotekehitysprojekti.

Photo: Chikako Harada

Projektin tarkoituksena on tutkia, suunnitella ja valmistaa uusia keittiökalusteita täydentäviä osia ja välineitä sekä keittiössä käytettäviä ruoan säilytys, valmistus ja tarjoiluastioita.

Suunnittelun lähtökohtana on ajatus keittiöstä ennen kaikkea ruoanvalmistukseen tarkoitettuna työtilana, jossa työkaluina ovat kalusteet ja välineet. Lähtökohtana on myös ihmisten ruokailutottumusten muuttuminen samaan aikaan sekä yhä kansainvälisemmäksi, että paikallisemmaksi.

– Suunnittelussa otetaan huomioon myös ruokaan liittyvät ekologiset ja terveydelliset näkökohdat - luonnonmukaisesti tuotettu lähiruoka ja raaka-aineet sekä niiden säästeliäs ja vastuullinen käyttö, kertoo lehtori Martin Relander.

Keittiö on kalusteineen ja varusteineen yksi asunnon arvokkaimmista tiloista sekä paljon energiaa ja raaka-aineita kuluttava osa asuntoa.

- Ruoan ja raaka-aineiden säästeliäs käyttö, lajittelu ja hävittäminen ovat vastuullisen ihmisen ja ympäristön hyvinvoinnin kannalta tärkeitä kysymyksiä, sanoo projektin assistentti Noora Liesimaa.

Counterculture-projektin tulokset ja prototyypit esitellään Habitare-messuilla 10. - 14. syyskuuta Aalto-yliopiston osastolla 7p36. Projektissa ovat mukana professori Jouko Järvisalo, lehtori Martin Relander ja assistentti Noora Liesimaa.

Takaisin